Close
Hihetetlen látvány a havazás által maga alá temetett Athén

Hihetetlen látvány a havazás által maga alá temetett Athén

Ez Görögország, nem Alaszka.

Szokatlanul sok hó esett hétfőn a görög fővárosban, ami hatalmas fennakadásokat okozott, másrészt hatalmas hógolyócsatákra és szánkozásra nyújtott lehetőséget, éppen úgy, mint január elején Madridban.

A hóval borított Athén látvány a szokatlan, már-már szürreális – és ezt úgy mondjuk, hogy ezekben az időkben egyre nehezebb bármin is meglepődni.

Több hírügynökség is megjegyezte, hogy szokatlan látványt nyújtott a hófedte görög parlament és a Szintagma tér, az Akropolisz, illetve Athén óvárosa.

A havazás miatt felfüggesztették a kompjáratokat a szigetekkel, illetve Athén és a regionális repülőterek közötti légi közlekedést, Görögország fő autópályáját pedig szakaszosan lezárták a hótömegek miatt.

A tűzoltóság szóvivője szerint több mint hatszáz segélykérés érkezett be hozzájuk a hárommillió lakosú város térségéből. Hozzátette: az oltási kampányt felfüggesztették, de a tűzoltóság emberei segítettek az orvosoknak és az egészségügyi személyzetnek, hogy eljuthassanak oda, ahol szükség van rájuk, illetve az elektromos művek dolgozóinak, hogy megközelíthessék a megrongálódott elektromos póznákat.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök a katasztrófavédelem vezetőivel egyeztetett a bajba jutott, illetve a hó miatt külvilágtól elszigetelt települések lakóinak megsegítéséről. Mint mondta, ilyen mértékű hóesést még nem tapasztaltak. Egyes szakemberek feltételezései szerint 1934 óta nem volt ilyen heves havazás Görögország központi részén.

Az ország északi hegyeiben gyakran esik hó, ami viszont ritka látvány a fővárosban, különösen a heves havazás. Meteorológiai előrejelzések szerint mostani fagypont körüli hőmérsékletet csütörtökön hirtelen beálló 14 Celsius-fokos hőmérséklet fogja váltani.

Athénban és az ország más részeiben karantén van hatályban. Az iskolákat és a nem létfontosságú cikkeket árusító üzleteket bezáratták a fertőzöttek számának megugrása miatt. Emellett éjszakai kijárási tilalom van életben.

Németország időközben határzárral próbál védekezni, míg Olaszországban a sípályákat zárták be a helyi üzemeltetők és a síelők legnagyobb bosszúságára.

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Így alakulnak a nyáron a repülőjegyárak a Ryanair szerint
Jövő hétfőtől nem lesz kötelező a maszkviselés az izraeli repülőjáratokon
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom