Close
Hihetetlen látvány a havazás által maga alá temetett Athén

Hihetetlen látvány a havazás által maga alá temetett Athén

Ez Görögország, nem Alaszka.

Szokatlanul sok hó esett hétfőn a görög fővárosban, ami hatalmas fennakadásokat okozott, másrészt hatalmas hógolyócsatákra és szánkozásra nyújtott lehetőséget, éppen úgy, mint január elején Madridban.

A hóval borított Athén látvány a szokatlan, már-már szürreális – és ezt úgy mondjuk, hogy ezekben az időkben egyre nehezebb bármin is meglepődni.

Több hírügynökség is megjegyezte, hogy szokatlan látványt nyújtott a hófedte görög parlament és a Szintagma tér, az Akropolisz, illetve Athén óvárosa.

A havazás miatt felfüggesztették a kompjáratokat a szigetekkel, illetve Athén és a regionális repülőterek közötti légi közlekedést, Görögország fő autópályáját pedig szakaszosan lezárták a hótömegek miatt.

A tűzoltóság szóvivője szerint több mint hatszáz segélykérés érkezett be hozzájuk a hárommillió lakosú város térségéből. Hozzátette: az oltási kampányt felfüggesztették, de a tűzoltóság emberei segítettek az orvosoknak és az egészségügyi személyzetnek, hogy eljuthassanak oda, ahol szükség van rájuk, illetve az elektromos művek dolgozóinak, hogy megközelíthessék a megrongálódott elektromos póznákat.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök a katasztrófavédelem vezetőivel egyeztetett a bajba jutott, illetve a hó miatt külvilágtól elszigetelt települések lakóinak megsegítéséről. Mint mondta, ilyen mértékű hóesést még nem tapasztaltak. Egyes szakemberek feltételezései szerint 1934 óta nem volt ilyen heves havazás Görögország központi részén.

Az ország északi hegyeiben gyakran esik hó, ami viszont ritka látvány a fővárosban, különösen a heves havazás. Meteorológiai előrejelzések szerint mostani fagypont körüli hőmérsékletet csütörtökön hirtelen beálló 14 Celsius-fokos hőmérséklet fogja váltani.

Athénban és az ország más részeiben karantén van hatályban. Az iskolákat és a nem létfontosságú cikkeket árusító üzleteket bezáratták a fertőzöttek számának megugrása miatt. Emellett éjszakai kijárási tilalom van életben.

Németország időközben határzárral próbál védekezni, míg Olaszországban a sípályákat zárták be a helyi üzemeltetők és a síelők legnagyobb bosszúságára.

(Forrás: MTI, fotó: Getty Images)

| kijárási tilalom | havazás | karantén | görögország

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram