Close
Több ezer autót fordítanak vissza a német határnál

Több ezer autót fordítanak vissza a német határnál

Óriási sorok állnak vasárnap óta.

Ezreket fordítottak vissza Németország határánál, hogy meggátolják a koronavírus új variánsainak terjedését. A német hatóságok közleménye szerint a rendőrség körülbelül ötezer embert állított meg a cseh és a tiroli-osztrák határnál.

A határátkelés megállítása mellett két Covid-variáns miatt döntöttek: Csehországban a brit mutációt regisztrálták, a dél-afrikai változat pedig Tirolban terjed elég agresszívan.

Az érintett határátkelőkön a kamionsofőrök, a német állampolgárok, a német lakosok, valamint az egészségügyben dolgozók léphetnek át, de ők is csak két napnál nem régebbi koronavírus-teszttel.

Mindenki másnak megtagadják a belépést.

Február 16-án így fest a cseh–német határ

Bajorország miniszterelnöke, Markus Söder csütörtökön arról beszélt, hogy Tirolban a hatóságok nem veszik elég komolyan az ügyet, ezért azonnali intézkedésre volt szükség.

A határellenőrzés erős kritikát váltott ki nemcsak az osztrákok részéről, de EU-s szinten is, mert a huszonhét tagállamot tömörítő egyesülés elméletben a közös, egységes szabályozásban hisz, Angela Merkel német kancellár viszont megvédte a szigorítást.

Ami pedig a saját házunk táját illeti: a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint amint lehet, nyitás lesz, de könnyen elképzelhető, hogy a szektor java része ezt már nem éli meg. Erre a napokban javasoltak háromszázhetven szervezet aláírásával egy észszerű mentőcsomagot, ami valós segítséget nyújthat a vírus miatt haldokló szektoroknak. Közben a nyitást kilátásba helyezőkre brutális büntetések várnak itthon, amíg Franciaországban és a tiltások ellenére is kinyitott Ligurában Magyarországhoz képest ugyanezek a büntetések nagyon enyhék.

(Fotók: Getty Images, forrás: Euronews, 24.hu)

brit | dél-afrika | tirol | német | utazás

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram