Több ezer autót fordítanak vissza a német határnál

Óriási sorok állnak vasárnap óta.

Ezreket fordítottak vissza Németország határánál, hogy meggátolják a koronavírus új variánsainak terjedését. A német hatóságok közleménye szerint a rendőrség körülbelül ötezer embert állított meg a cseh és a tiroli-osztrák határnál.

A határátkelés megállítása mellett két Covid-variáns miatt döntöttek: Csehországban a brit mutációt regisztrálták, a dél-afrikai változat pedig Tirolban terjed elég agresszívan.

Az érintett határátkelőkön a kamionsofőrök, a német állampolgárok, a német lakosok, valamint az egészségügyben dolgozók léphetnek át, de ők is csak két napnál nem régebbi koronavírus-teszttel.

Mindenki másnak megtagadják a belépést.

Február 16-án így fest a cseh–német határ

Bajorország miniszterelnöke, Markus Söder csütörtökön arról beszélt, hogy Tirolban a hatóságok nem veszik elég komolyan az ügyet, ezért azonnali intézkedésre volt szükség.

A határellenőrzés erős kritikát váltott ki nemcsak az osztrákok részéről, de EU-s szinten is, mert a huszonhét tagállamot tömörítő egyesülés elméletben a közös, egységes szabályozásban hisz, Angela Merkel német kancellár viszont megvédte a szigorítást.

Ami pedig a saját házunk táját illeti: a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint amint lehet, nyitás lesz, de könnyen elképzelhető, hogy a szektor java része ezt már nem éli meg. Erre a napokban javasoltak háromszázhetven szervezet aláírásával egy észszerű mentőcsomagot, ami valós segítséget nyújthat a vírus miatt haldokló szektoroknak. Közben a nyitást kilátásba helyezőkre brutális büntetések várnak itthon, amíg Franciaországban és a tiltások ellenére is kinyitott Ligurában Magyarországhoz képest ugyanezek a büntetések nagyon enyhék.

(Fotók: Getty Images, forrás: Euronews, 24.hu)

mutáció | utazás | határátlépés | hatóság | osztrák

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom