Close
Liguriában úgy is kinyitottak az éttermek, hogy tilos volt nekik

Liguriában úgy is kinyitottak az éttermek, hogy tilos volt nekik

Valentin-napon nem bírták tovább, és kinyitottak a narancssárga olasz régióban. Jöttek a bírságok.

Liguriában, azon belül is leginkább Ventimigliában rengeteg vendéglátóhely kinyitott, annak ellenére, hogy az egész régió jelenleg narancssárga vírusstátusz alatt áll.

A történet dupla csavara pedig az, hogy

az illegálisan kinyitott éttermekbe és bárokba leginkább azok a franciák utaztak, akik a saját országukban nem tudtak egy ebédet elkölteni Valentin-napon a párjukkal.

A ligur riviérán így vasárnap több tucat vendéget és éttermet bírságoltak meg négyszáz euróra, ami öt napon belül befizetve kétszáznyolcvan euróra csökken.

A liguriai Imperia község rendőrfőkapitánya, Pietro Milone szerint az éttermeseknek alig huszonnégy óra állt rendelkezésükre, hogy alkalmazkodjanak a sárgából narancssárga zónába való átminősítéshez, a rendőrség éppen ezért igyekezett mindent megtenni egy lehetséges tüntetés elkerüléséért. Milone szerint azonban a rendelkezésekkel

mindenki vereséget szenvedett.

Ami pedig a saját házunk táját illeti: a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint amint lehet, nyitás lesz, de könnyen elképzelhető, hogy a szektor java része ezt már nem éli meg. Közben a nyitást kilátásba helyezőkre brutális büntetések várnak itthon, amíg Franciaországban és a fent említett Ligurában Magyarországhoz képest ugyanezek a büntetések nagyon enyhék.

(Forrás: Sky.it, fotók: Getty Images, Unsplash)

olaszország | liguria | franciaország | zóna | olasz

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram