Close
Liguriában úgy is kinyitottak az éttermek, hogy tilos volt nekik

Liguriában úgy is kinyitottak az éttermek, hogy tilos volt nekik

Valentin-napon nem bírták tovább, és kinyitottak a narancssárga olasz régióban. Jöttek a bírságok.

Liguriában, azon belül is leginkább Ventimigliában rengeteg vendéglátóhely kinyitott, annak ellenére, hogy az egész régió jelenleg narancssárga vírusstátusz alatt áll.

A történet dupla csavara pedig az, hogy

az illegálisan kinyitott éttermekbe és bárokba leginkább azok a franciák utaztak, akik a saját országukban nem tudtak egy ebédet elkölteni Valentin-napon a párjukkal.

A ligur riviérán így vasárnap több tucat vendéget és éttermet bírságoltak meg négyszáz euróra, ami öt napon belül befizetve kétszáznyolcvan euróra csökken.

A liguriai Imperia község rendőrfőkapitánya, Pietro Milone szerint az éttermeseknek alig huszonnégy óra állt rendelkezésükre, hogy alkalmazkodjanak a sárgából narancssárga zónába való átminősítéshez, a rendőrség éppen ezért igyekezett mindent megtenni egy lehetséges tüntetés elkerüléséért. Milone szerint azonban a rendelkezésekkel

mindenki vereséget szenvedett.

Ami pedig a saját házunk táját illeti: a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint amint lehet, nyitás lesz, de könnyen elképzelhető, hogy a szektor java része ezt már nem éli meg. Közben a nyitást kilátásba helyezőkre brutális büntetések várnak itthon, amíg Franciaországban és a fent említett Ligurában Magyarországhoz képest ugyanezek a büntetések nagyon enyhék.

(Forrás: Sky.it, fotók: Getty Images, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ez az a téli sport, amitől boldog leszel – Elképesztő élményekkel várnak az osztrák síterepek
Diszkriminatív? Csak az oltatlanokra vonatkoznak azok a kijárási korlátozások, amelyeket most vezet be Románia
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom