Friss bejelentés: egészen júniusig érvényben marad a határellenőrzés, hosszabb várakozási időre kell számítani a német határokon

A német hatóságok bejelentették, hogy további három hónapig fenntartják az ellenőrzéseket Lengyelországgal, Csehországgal és Svájccal közös határaikon.

Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter bejelentette: 2024. június 15-ig folytatják az ellenőrzéseket a lengyelországi, csehországi és svájci szárazföldi határokon. Meglátása szerint az intézkedéssel meg tudják akadályozni a Németországba irányuló illegális migrációt, és fel tudják deríteni azokat az embercsempészeket, akik illegális útvonalakon segítik a migránsok bejutását az országba.

Meglátása szerint ezek az intézkedések korábban már hatékonynak bizonyultak, hiszen október óta mintegy ötszázhatvan embercsempészt tartóztattak le.

A határellenőrzés meghosszabbítása megnövekedett várakozási időt jelenthet, azonban ahogy fogalmazott, nagy figyelmet fordítanak arra, hogy az ingázók esetében minimalizálják a kellemetlenségeket.

Mint ismert, Németország korábban már bejelentette, hogy az Ausztriával közös határellenőrzést is meghosszabbítják, az a jelenlegi információk szerint 2024. május 11-ig marad érvényben. Az intézkedés lejárta után a hatóságok a migrációs helyzettől függően ismét meghosszabbíthatják azt.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotó: Getty)

embercsempész | migráció | Németország | határellenőrzés

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom