A miniszterelnök megerősítette: nemzetbiztonsági okok miatt zárva maradnak a határok Finnország és Oroszország között

Finnország február 11-ig biztosan zárva tartja Oroszországgal szomszédos határait.

Ahogyan azt a finn miniszterelnök korábban megerősítette, a kormány úgy döntött: az Oroszországgal szomszédos határátkelőhelyek 2024. február 11-ig zárva maradnak,. Az intézkedés értelmében senki sem lépheti át a határt Oroszországból Finnországba és fordítva, emellett nem fogadják el a nemzetközi védelem iránti kérelmeket sem a keleti határokon.

Mint ismert, a finn kormány még 2023. december 14-én döntött úgy, hogy egy hónapra ideiglenesen lezárja keleti határát, és a többi átkelőhelyeken központosítják a nemzetközi védelmi kérelmeket. Most ezt az intézkedést hosszabbították meg további egy hónappal.

Finnország belügyminisztere, Mari Rantanen a döntést a nemzetbiztonságot és a közbiztonságot fenyegető súlyos veszélyek elkerülésével indokolta. Ahogy fogalmazott, folyamatosan értékelik az életben lévő intézkedéseket és az aktuális helyzet alapján döntenek a keleti határ megnyitásáról vagy zárva tartásáról.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty, illusztráció)

háború | határzár | nemzetbiztonság | oroszország | határ

FOLYTASD EZZEL

Utakat, síközpontokat, látványosságokat zártak le hóvihar miatt Kaliforniában és Nevadában

Elképesztő az érdeklődés a Párizsba tartó repülőjegyek iránt ebben a három hétben

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom