Ennél jobb hírt aligha kaphattunk, akár hatnapos hosszú hétvége is várhat ránk jövőre

Egy friss rendelettervezet szerint 2024-ben hét hosszú hétvégére és – május elsején és október 23-án – két szabad szerdára is számíthatnak az általános munkarendben dolgozók - adta hírül az Index nyomán a HR-portál.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium javaslata szerint 2024. augusztus 3. (szombat) munkanap lenne, ezért cserébe 2024. augusztus 19. (hétfő) pihenőnapnak számítanak. 2024. december 24. (kedd) pihenőnap lenne, amit 2024. december 7-én kellene ledolgozni. Emellett pedig 2024. december 27-én (pénteken) szintén nem kellene munkába sietnünk. Ezt a napot 2024. december 14-én dolgoznánk le.

A rendelet-tervezet egyelőre a társadalmi vitára bocsátott dokumentumok között szerepel,

végleges döntést a kormánynak október végéig kell meghozniuk, a munkáltatók egy része örül, hiszen a javaslat kedvez a turisztikai szektornak, ugyanakkor másrészről visszafoghatja a termelést.

(Forrás: Index, fotó: Getty)

munkaszüneti nap | hosszú hétvége | szabadság | 2024 | rendelet-tervezet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom