Close
Betiltja egyik legnépszerűbb turistacsalogató programját Hawaii

Betiltja egyik legnépszerűbb turistacsalogató programját Hawaii

2021. október 28-án új törvényt léptetnek életbe a szigeteken: megtiltják a lakosoknak és a turistáknak, hogy együtt ússzanak a trópusi delfinekkel.

A West Hawaii Today beszámolója szerint szeptember 28-án hirdették ki a jogerős határozatot, amely a továbbiakban nem engedélyezi a rendkívül népszerű turisztikai látványosságot.

A szabályozás a tengeri emlősök védelméről szóló törvény hatálya alá esik. A Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) szerint már jó ideje készülőben volt,

mivel az emberekkel történő interakció felesleges stresszt okoz a delfineknek.

Az új törvény megtiltja, hogy bárki vagy bármi ötven yardnál (kb. negyvenöt méternél) közelebb kerüljön egy trópusi delfinhez. Ez magában foglalja az embereket, a hajókat, a kenukat, a drónokat, az evezős csónakokat és egyéb tárgyakat.

“Az ebben a kritikus időszakban megzavart delfinek kerülő vagy szorongó magatartást tanúsíthatnak. A zavartalan pihenés hiánya pedig csökkentheti a vadászathoz és a kicsinyeik gondozásához szükséges energiájukat” – tájékoztatott a NOAA.

A NOAA ugyanakkor azt is közölte, hogy a delfinekhez és a vadon élő állatokhoz köthető szervezett túrák folytatódnak, de Hawaii egyes tengeri területei reggel hat és délután három óra között zárva tartanak majd. Ide tartoznak a Kealakekua, Hōnaunau, Kauhakō (Ho’okena) és Makako öblök, valamint a Mauin található La Perouse-öböl egy része.

Korábban megírtuk, hogy a vártnál néhány tízezerrel több amerikai turista valósággal febolygatta a mindennapokat a Hawaii-szigeteken, ahol jelen állás szerint nem nagyon tudnak mit kezdeni a járvány után fellépő példátlan turisztikai igényekkel.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

betiltás | úszás | látványosság | turista | megtilja

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram