Close
Egyszerű trükkök és bombabiztos recept az isteni granoláért

Egyszerű trükkök és bombabiztos recept az isteni granoláért

A házi granola tökéletes alapja lehet a reggelinek egy rohanós napon, hiszen csupán joghurtra és friss gyümölcsre van szükség ahhoz, hogy teljes értékékű napindító finomságot készítsünk belőle.

A granola akkor igazán finom, ha kissé roppanós, ezt a perfekt állagot pedig sütés előtt juharsziruppal, növényi olajjal és tojásfehérjével lehet elérni. A zabpelyhet pirítás előtt érdemes összekeverni a habbá vert édes tojásfehérjével, egy kevés olajjal, hogy aztán ízlésünk szerint fűszerezzük és tovább dúsítsuk mindenféle olajos magvakkal.

A granola ízvilágát azonban még magasabb szintre emelhetjük akkor, ha valamilyen koncentrátumot is csepegtetünk bele.

Tökéletes választás lehet a vanília és a mandula aroma is, hiszen az előbbi kellemesen lágy, utóbbi pedig mély, határozott ízt ad az ételnek.

Hozzávalók:

  • 4 csésze nagy szemű zabpehely
  • 1 csésze kókuszreszelék
  • 1 csésze olajos magvak
  • 1/2 csésze aszalt gyümölcs
  • 1 teáskanál fahéj, vagy mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csipet só
  • 1/3 csésze juharszirup
  • 1/3 csésze kókuszolaj
  • 1 1/2 teáskanál vanília vagy mandula aroma
  • 2 tojásfehérje

Elkészítése:

Első lépés: A sütőt 150 fokra előmelegítjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük.

Második lépés: Minden hozzávalót az aszalt gyümölcs kivételével összekeverünk a tojáshabbal, tepsibe halmozzuk és nagyjából 30 perc alatt, kétszer, háromszor átkeverve aranybarnára sütjük.

Harmadik lépés: A kihűlt granolához hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket és befőttes üvegekbe adagoljuk.

A reggeli étkezés legfontosabb elemei a fehérjék, amelyeket többnyire tojásból próbálunk napindítóként a szervezetünkbe bevinni. Összeállításunkban olyan alternatívákat gyűjtöttünk össze, amelyek egyrészről kiváló proteinforrások, másrészről pedig nem tojásalapúak.

(Fotók: Getty Images)

házi | granola | recept | egészséges | reggeli

FOLYTASD EZZEL

Üvegpadló és északi fény is jár Európa legjobb rooftop bárjaihoz

Leállítják Franciaország egyik legrégebbi sajtjának gyártását a szárazság miatt

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom