Egyszerű trükkök és bombabiztos recept az isteni granoláért

A házi granola tökéletes alapja lehet a reggelinek egy rohanós napon, hiszen csupán joghurtra és friss gyümölcsre van szükség ahhoz, hogy teljes értékékű napindító finomságot készítsünk belőle.

A granola akkor igazán finom, ha kissé roppanós, ezt a perfekt állagot pedig sütés előtt juharsziruppal, növényi olajjal és tojásfehérjével lehet elérni. A zabpelyhet pirítás előtt érdemes összekeverni a habbá vert édes tojásfehérjével, egy kevés olajjal, hogy aztán ízlésünk szerint fűszerezzük és tovább dúsítsuk mindenféle olajos magvakkal.

A granola ízvilágát azonban még magasabb szintre emelhetjük akkor, ha valamilyen koncentrátumot is csepegtetünk bele.

Tökéletes választás lehet a vanília és a mandula aroma is, hiszen az előbbi kellemesen lágy, utóbbi pedig mély, határozott ízt ad az ételnek.

Hozzávalók:

  • 4 csésze nagy szemű zabpehely
  • 1 csésze kókuszreszelék
  • 1 csésze olajos magvak
  • 1/2 csésze aszalt gyümölcs
  • 1 teáskanál fahéj, vagy mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csipet só
  • 1/3 csésze juharszirup
  • 1/3 csésze kókuszolaj
  • 1 1/2 teáskanál vanília vagy mandula aroma
  • 2 tojásfehérje

Elkészítése:

Első lépés: A sütőt 150 fokra előmelegítjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük.

Második lépés: Minden hozzávalót az aszalt gyümölcs kivételével összekeverünk a tojáshabbal, tepsibe halmozzuk és nagyjából 30 perc alatt, kétszer, háromszor átkeverve aranybarnára sütjük.

Harmadik lépés: A kihűlt granolához hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket és befőttes üvegekbe adagoljuk.

A reggeli étkezés legfontosabb elemei a fehérjék, amelyeket többnyire tojásból próbálunk napindítóként a szervezetünkbe bevinni. Összeállításunkban olyan alternatívákat gyűjtöttünk össze, amelyek egyrészről kiváló proteinforrások, másrészről pedig nem tojásalapúak.

(Fotók: Getty Images)

recept | reggeli | granola | házi | egészséges

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom