Close
Ha Londont érintve repülsz, erről nem árt tudnod

Ha Londont érintve repülsz, erről nem árt tudnod

A légi közlekedési káosz visszaszorítása érdekében az amszterdami Schiphol repülőtér meghosszabbította utasforgalmának nyárra tervezett korlátozását, a British Airways pedig felfüggesztette a londoni Heathrow repülőtér rövid távú járataira szóló repülőjegyeinek értékesítését.

A Schiphol repülőtér kedden bejelentette, hogy szeptemberben és októberben folytatja utasforgalmi korlátozását:

szeptemberben 67.500, októberben 69.500 utas indulhat a repülőtérről.

A közleményükben hangsúlyozták azt is, hogy minden légitársasággal konzultálnak annak érdekében, hogy az utasok száma megfelelő legyen a biztonsági kapacitáshoz képest.

Mint ismert, a Schiphol a júniusban vezetett be korlátozást, ezt az utazási igények növekedésével és az ágazati munkaerőhiánnyal indokolta.

Hasonló korlátozások vannak érvényben a londoni Heathrow repülőtéren, ott szeptember 11-ig naponta százezren indulhatnak útnak. Erre válaszul jelentette be kedden a British Airways, hogy felfüggeszti a jegyértékesítést a Heathrow-ból induló rövid távú járataira.

A tájékoztatás szerint az érékesítések augusztus 8-án folytatódnak.

A FlightAware járatkövető oldal adatai szerint a Heathrow repülőtér járatainak körülbelül negyven százaléka késett a közelmúltban. Az amszterdami Schiphol repülőtér is hasonló mértékű késéseket tapasztalt ezen a nyáron.

(Forrás: CNN, fotók: Getty Image, Unsplash)

Schiphol repülőtér | British Airways | heathrow

FOLYTASD EZZEL

Magyarországról is látni lehetett a sarki fényt!

Erre a boldog listára került fel Budapest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom