Az oroszok miatt került feketelistára a népszerű jégkrém a helsinki vidámparkban

A Helsinkiben található Linnanmäki vidámpark bejelentette, hogy nem árulja többé az Ingman cég desszertjeit.

Mint a park ügyvezető igazgatója, Pia Adlivankin elmondta, nem egyezik az értékeikkel, hogy folytassák az együttműködést olyan szereplőkkel, akik még mindig Oroszországban tevékenykednek.

A szóban forgó cég (melynek magyar megfelelője az Algida) eredetileg finn tulajdonban volt, ma már azonban a brit Unilever vállalaté, amelyet számos kritika érte azért, mert folytatja oroszországi tevékenységét, ezzel több tízmillió eurónyi adót fizetve Oroszországnak.

Kijev szerint a nyugati cégek oroszországi jelenléte aláássa a szankciókat, ezért Ukrajna feketelistára tette a multinacionális vállalatot.

Az Ingman korábban exkluzív szerződést kötött a vidámparkkal, és mivel így a parkban árult összes jégkrém az övé volt. A jövőben viszont a hideg finomságokat olyan finn cégektől szerzik be, amelyeknek nincs kapcsolatuk Oroszországgal. A Linnanmäki arról is gondoskodott, hogy a park éttermeiben és kioszkjaiban árult egyéb termékeknek ne legyenek orosz kötődéseik. A fő italpartner azonban, legalábbis az év végéig a Hartwall marad, amely a szintén ukrán feketelistán szereplő Pepsico termékeinek finnországi forgalmazója.

Más finn vidámparkok ugyanakkor nem követik a fővárosi példát, mert indoklásuk szerint bonyolult lenne alternatívát találni.

(Forrás: Yle, képek: Getty Images, Linnanmaki/Facebook)

finnország | vállalatok | Linnanmäki | oroszország | jégkrém

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom