Ezért lesz érdemes elmenni Magyarország egyik legcsodásabb vidéki kastélyába februárban

Sokáig, vagy talán soha vissza nem térő alkalomnak tűnik a február második hétvégéjére kiírt vacsora, mert elképzelhető, hogy Miguel Rocha Vieirát utoljára látjuk Magyarországon főzni.

Az ötcsillagos Hertelendy Kastély 2007 májusában nyitott meg. A svájci tulajdonban lévő birtok páratlan természeti szépségű területen, Somogy-megye szívében helyezkedik el, mintegy ötven kilométerre a Balatontól.

Hertelendyt sokan sok mindenért szeretik. A rajongás tárgya lehet maga az épület, a lakosztályok berendezése, a számtalan extra program, vagy a kiszolgálás színvonala.

Nemcsak egy gyönyörűen felújított kastély és a hozzá tartozó ősfás park, hanem sokkal több annál, nagy és kiterjedt, ennek megfelelően tucatnyi lehetőséget kínál. Hogy miket, arról ebben a cikkben írtunk bővebben.

Romantikus gourmet hétvége

Egyetlen estére a kastély konyhájába költözik Miguel Rocha Vieira, a Michelin-csillagos Costes Group korábbi executive chef-je. Ez a februári hétvége a Valentin-nap jegyében telik február 11-13. között. Az érzékek felébresztéséhez a kulisszát a kastély romantikus környezete nyújtja és a gasztronómia jeles képviselői teszik felejthetetlenné.

A hétvége folyamán Herczeg Ágnes borszakértő és az Acqua Panna & S. Pellegrino vizek nagykövete tart bor- és ásványvíz kóstolót, illetve igény esetén egyéni konzultációt.

Szombaton este a portugál származású Miguel Rocha Vieira executive séf lesz Németh György, a kastély konyhafőnökének vendége. A menüt együtt kidolgozó két séf az este folyamán egy ötfogásos gourmet vacsorával készül, az ételek helyi és szezonális alapanyagokat, valamint saját Hertelendy terméket is tartalmaznak. Az est zenei aláfestéséről Jász András szaxofonművész és Horváth Márk gitárművész gondoskodik. A vacsora után lehetőség nyílik a Michelin-csillagos séffel való találkozásra egy kötetlen beszélgetés keretében a Könyvtárszobában. Bővebb információt itt találni.

Vidéki úri muri hétvége

Főúri hangulat, tradicionális és modern programok, pálinkakóstoló és egy igazi mai mulatság jön február 25-27-én. Télbúcsúztató máglya és cigányzene, tradicionális disznóvágás, pálinkakóstoló a Gyenesei Pálinkárium nedűiből és DJ Radnai buli: igazi házibuli hangulat, csak slágerekkel. Bővebb információt ide kattintva lehet olvasni.

 

program | gourmet vacsora | balaton | Hertelendy Kastély | mulatság | valentin nap

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés