Egy csésze tea elkészítése egyszerre művészet és tudomány. Legyen szó egy gyors chai lattéról, egy csésze Earl Grey-ről, vagy egy bögre kamillateáról lefekvés előtt, körültekintőnek kell lennünk az igazán jó eredményért. Közben pedig érdemes megismerkednünk a teafőzés mesterségével, kultúrájával és történelmével is.
A tea elkészítése nagyon egyszerűnek tűnhet, azonban, ha igazán magas minőségű italt szeretnénk elfogyasztani, számos buktatóval kell szembenéznünk.
Az áztatási idő, a víz hőmérséklete és a tealevelek minősége néhány olyan komponens, amikre figyelnünk kell és amelyek hozzájárulnak a teljes ízélmény kialakításához.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
hibák | teakészítés | tippek | lista | tea
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!