Close
Híres építészek ihlették ezeket az ultramodern desszerteket

Híres építészek ihlették ezeket az ultramodern desszerteket

Az innovatív gondolkodás és a kreatív energiák kihasználása olyan tulajdonság, amely a művészi élet esszenciájának tekinthető. Nincs ez másként a cukrászmesterekkel sem, akik a lehető legkülönbözőbb helyen találják meg személyes inspirációjukat. Marie Troitskaia például a híres építészek remekeiből merít.

A fiatal, moszkvai születésű Marie Troitskaia eredeti szakmája szerint okleveles építész, diplomáit pedig az orosz fővárosban és Párizsban szerezte. 2012-ben azonban egy hirtelen döntéstől vezérelve elhatározta, hogy pályát vált, és cukrásznak áll. Desszertjeivel el kívánt rugaszkodni minden konvenciótól, így született meg a koncepció, hogy építészeti remekművekből merítsen az ultramodern süteményeinek megalkotásakor.

A sütemények tökéletesen ötvözik Maria Troitskaia két szenvedélyét. Egy interjújában úgy fogalmazott: “Számomra a tészta művészeti alapanyag. Minden torta elkészítése előtt vázlatokat, 3D-s terveket készítek, minden részletet gondosan megtervezek archiCAD-ben, hogy még jobban ötvözni tudjam életem két fő elemét, az építészetet és a cukrászatot. Ennek a két teljesen különböző szakmának köszönhetően alkothattam meg a saját desszertstílusomat”. Ennek tökéletes példája a legbonyolultabb desszertje, mely a párizsi Pompidou kulturális központ pontos és ehető másolata, 1:500 méretarányban. A tortát egy párizsi építészeti iskolával közösen készítették.

A mestercukrász alkotásaiban számos más alkotó is visszaköszön, így Le Corbusier autodidakta francia építész és teoretikus egyszerű geometriája, vagy Ando Tadao szintén autodidakta alkotó jellegzetes betonhasználata.

Ráadásul az általa megálmodott desszertek nemcsak a híres építészek stílusát értelmezik újra, hanem hűen tükrözik hazájuk ízvilágát is.

Például az Alvar Aalto által inspirált desszert a finn konyhára jellemző alapanyagokat, az áfonyát és a tejszínt használja fel, míg az Ando Tadao desszert esetében a japán ízeket, a juzut, a fekete szezámot és a matchát alkalmazta.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Marie Troitskaia, Frank Gehry Cake)

FOLYTASD EZZEL
Hajó alakú hálószobája van ennek a gyönyörű kanadai háznak
Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom