Close
Interaktív fényinstalláció is lesz a kedden nyíló debreceni kirakatkiállításokon

Interaktív fényinstalláció is lesz a kedden nyíló debreceni kirakatkiállításokon

A járványidőszak idején számos kirakatkiállítással várják az érdeklődőket Debrecenben.

A Kölcsey központ Hunyadi utca felőli kirakatában például keddtől március 1-ig a Maszkok ideje – velencei álom című kiállítás látható, amely Nemes Károlynak, a velencei álarcok mesterének legújabb, saját készítésű alkotásait tárja a közönség elé.

„Bízom benne, hogy (…) felkeltem az érdeklődést nemcsak az álarcok, hanem a velencei karnevál misztikuma iránt”

– ajánlotta a munkáit az érdeklődők figyelmébe Nemes Károly. Debrecen főutcája, a Piac  utca több kirakata is tárlatokkal várja a következő napokban és hetekben az érdeklődőket.

Debrecen történelmi városmagja

Sztojánovits Andrea Fészek című interaktív fényinstallációja Álmos Gergely hangkompozíciójával kiegészülve, a kiterjesztett valóság médiumát használva mutatkozik be, a járókelők saját mobiltelefonján is megjeleníthető tartalommal. Kovács Ivó Searchlight installációja pedig fényvisszaverő tükrökkel alakítja át az egykor pékségként üzemelő Piac utca 67. szám alatt található utcafrontos ingatlan kirakatát. A Tavaszünnep kirakatkiállítás pedig a kínai holdújévet idézi meg a tiencsini képzőművészeti akadémiához kötődő három generáció mintegy harminckilenc művész alkotását bemutatva.

Árverések és kiállítások világszerte

A világjárvány ellenére sem állt le a művészeti élet 2021 elején. Nemrég az egyik legjobb állapotban lévő Botticelli-festményt árverezték el, az árverésen Rembrandt Ábrahám és az angyalok című bibliai témájú festményét is áruba bocsátották, amelyet utoljára 1848-ban Londonban árvereztek el. Szerencsére az európai művészeti élet sem áll le idén, ugyanis tavasszal egy nagy szabású Vermeer-kiállítást terveznek Drezdában, amelynek középpontjában a holland aranykor zsenijének egy közelmúltban restaurált festménye lesz.

És ha már ritka festmények:

(Forrás: MTI)

tavasz | debrecen | tavaszünnep | magyarország | művészet

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram