Nemcsak hobbipékek és grillmesterek születnek az otthon töltött idők alatt, de úgy tűnhet, egészen ügyes baristák is. A kávék forradalma néhány éve már tart, már teljesen átlagosnak számít a latte art, és még a krémes olasz feketék kedvelői is rápróbálnak a világos pörkölésű újdonságokra. Hihetetlen, hogy ilyen fejlett kávékultúra ellenére egy három összetevős, lényegében instant kávéért bolondul az internet.
Whipped coffee, más néven dalgona. Eredetileg Koreából származik és egy cukorka neve a dalgona, amit a habos kávékra szoktak tenni. A koronavírus-járvány miatt otthon ragadt emberek kreativitása határtalan, és sokan hiányolják az éttermi vagy kávézós élményeket, mint a mindennapok kedvelt részeit. Akik érzelmileg komolyan kötődnek a kávéhoz, és a napi rutin részeként például munkába menet szerezték be a nap első koffeinadagját, azok most otthoni körülmények között készítik el a kávét. Kotyogóssal, kapszulás kávégéppel, vagy a kedves régi, hagyományos géppel.
Vagy kísérleteznek és meglovagolják a divathullámokat, ami most szerencsére sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint például a latte art, ami otthon nehezebben kivitelezhető. A whipped coffee tényleg felrobbantotta az internetet, mindenhonnan a pufók habos karamellszín kávécsodák figyelnek, és Amerikában például megnövekedett az instant kávék eladása is. Persze lehet, csak véletlen egybeesés, hogy a gyorsabb, sok esetben olcsóbb verziót keresik, de tényleg nagyot mennek a porkávék.
Csupán három összetevőből áll a habos, igazán csinos kávé, ráadásul laktózmentesen is elkészíthető, hiszen magához a habhoz nincs szükség tejre.
Amire szükségünk van egy adagnyi karamellszín habhoz:
- 1 ek. instant kávé
- 1 ek. cukor
- 1 ek. langyos/meleg víz
Vegyítsük össze a három alapanyagot, és kézi vagy gépi habverővel egy tálban verjünk belőle habot! Inkább egy olyasféle desszertitalt képzeljünk el, mint a frappé, így hidegen is szuper. Egy pohárba töltsünk tejet (növényi vagy tehéntejet), dobjunk bele pár jégkockát, és aztán halmozzuk a tetejére a mutatós habot. Tényleg nagyon dekoratív, és desszertnek teljesen rendben van. Tetejében még minimálisan pörget is, már amennyire egy kávérajongót fel tudja ébreszteni az instant kávé...
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Unsplash, Bon Appetit.com)
divat | hab | instagram | koffein | instant kávé
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!