Hogyan érhetsz el rendszeresen kiemelkedő fizetést értékesítőként?

A kiemelkedő fizetés nem jelent egyet mindenki számára, de szinte az összes ember erre vágyik. Aki fix összegért dolgozik, nem minden esetben van ráhatással a fizetésének az emelkedésére, és az elvégzett munka mennyisége vagy komolysága nem befolyásolja az aktuális keresetét.

 

Éppen ezért fordul elő sokszor az azonos munkakört betöltők között, hogy ujjal mutogatnak egymásra, ki végzi el a teendők oroszlánrészét és ki áll úgy a munkához, hogy más is odaférjen.

A következő cikkben leírjuk neked, hogy mit tehetsz értékesítőként azért, hogy folyamatosan magasan tarthasd a béredet és állandó anyagi jólétet biztosíthass magadnak.

Legyél jó értékesítő!

Ugyan sokan olyan természettel rendelkeznek, ami alapvetően könnyűvé teszi nekik ezt a szakmát, de sose ringasd magad abba a hitbe, hogy már mindent tudsz. Egyszer egy korosabb, de tapasztalt üzletkötő a következőket fogalmazta meg nekem: “Azért jó ez a szakma, mert itt folyamatosan tanulni kell, így sokkal később hülyülök el, mint a többi korombeli.”

Kövesd tehát mindig az aktuális trendeket, és tanulj akár új technikákról, vagy akár az emberi viselkedésről. Hidd el, még sok-sok, a szakmában eltöltött év után is érhet meglepetés. Ha nem tudod, hogy milyen irányba keresgélj a képzések között, nézd meg a SalesKurzus.hu oldalát, ahol specifikusan értékesítők számára találhatsz különböző hasznos oktatási anyagokat.

Jó termék

 

Egy jó értékesítő ugyan bármit elad, de azért nem árt, ha van némi affinitásod ahhoz a területhez, amin elhelyezkedni tervezel. Ha pedig már rendelkezel kapcsolati tőkével, akkor jobb, ha megpróbálsz olyan vonalon mozogni, hogy az új munkáltatód szolgáltatása vagy terméke illeszkedjen a régi ügyfelek profiljába is. Ha olyan terméket kezdesz el értékesíteni, amit utálsz és amivel nem tudsz azonosulni, akkor a vevőjelöltek is érezni fogják, hogy nem vagy őszinte és idővel el fognak pártolni tőled.

Jó cég

Persze az sem árt, ha minden esetben utánanézel annak a cégnek, akinek értékesíteni tervezed a termékeit. Mióta van a piacon? Milyen bérstruktúrát kínál az értékesítőknek (fix, fix+jutalék, csak jutalék)? Milyen visszajelzésekkel rendelkezik a potenciális vevők körében? Milyen háttércsapatot tudnak neked biztosítani? Hiszen hiába hajtod fel prémium ügyfeleket és szerződsz le velük, ha utána olyan termékek, szolgáltatások, ügyintézés vár rájuk, ami egy életre elveszi a kedvüket attól, hogy felvegyék neked a telefont.

 

Jó matek

 

Ugyan a különböző szegmensekben nagyjából hasonló mértékű jutalékokat kapnak az értékesítők, de érdemes jól átgondolnod, hogy mit is szeretnél elérni valójában. Azokon a területeken ugyanis, ahol lényegesen nehezebb ügyfeleket szerezni (pl.: biztosító, ingatlanértékesítő), sokkal magasabb jutalékra számíthatsz, mintha olyan cégnél helyezkednél el, ahol folyamatosan tudják szórni neked az új jelentkezőket.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak magas minőségű eszközökkel és játékokkal érdemes a kisbabát körülvenni

Ablakszigetelés: a kulcs az energiamegtakarításhoz

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram