Close
Hogyan hidratáljuk jól arcbőrünket?

Hogyan hidratáljuk jól arcbőrünket?

Bár sokan úgy gondolják, a zsíros, olajos arcbőrrel rendelkezőknek nem szükséges hidratálnia, ez valójában tévhit! Bőrünk egészséges működése érdekében fontos, hogy megfelelő hangsúlyt helyezzünk a hidratáló készítmények alkalmazására!

Miért olyan fontos a hidratálás?

Arcbőrünk felső rétege gondoskodik arról, hogy megfelelően védekezzen a külső hatások ellen. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy minden segítséget megadjunk neki, így elkerülhető a védelem megszűnése a nedvességtartalom csökkenésével.

Ha például fagyos, szeles időjárás tombol, gyakran érezhetjük, hogy arcbőrünk feszít, száraz, hámlik vagy kipirosodik. Amikor ezt tapasztaljuk, bőrünk jelez, hogy azonnali segítségre van szüksége, hogy rendes működése helyreálljon.

Az érzékeny, száraz bőrtípusú embereknél ez a küzdelem nem csupán külső okokra vezethető vissza, és nem is kezelhető felületesen. Folyamatos hidratálásra és jól összekomponált arcápolási rutinra lesz szükség, megfelelő kozmetikumokkal.

A hidratálókrémek, arcmaszkok és egyéb nedvességtartalom-visszaállító termékek segítenek, hogy kialakuljon a szükséges védelem. Emellett a hidratálás a ráncok megelőzésében is segít, amelyek tartósan száraz bőr esetén gyorsabban alakulhatnak ki.

Hasznos hidratálókrémek, fátyolmaszkok

Hidratálóterméket minden esetben bőrtípusunkhoz és az arcunk jelenlegi állapotához szükséges választani. Száraz, vízhiányos bőrnél a minél gazdagabb és kimondottan érzékeny területre javasolt kozmetikumokat ajánljuk, hogy a vízpótlás gyors és hatékony legyen. Kombinált vagy zsíros bőr esetében kevésbé fajsúlyos, könnyedebb készítmények is segíthetnek, például zöld tea vagy csiganyálkivonattal.

Amennyiben egy kis extra gondoskodásra és kikapcsolódásra vágyunk, a krémmel átitatott fátyolmaszkok nagyszerűen segíthetnek. Helyezzük arcunkra a maszkot, és hagyjuk fent néhány percig, majd a maradék kozmetikumot dörzsöljük finoman a bőrbe.

Fedezd fel a helloskin.hu hidratálóit és fátyolmaszkjait, és tegyél bőröd egészsége és szépsége érdekében kiváló kozmetikumokkal!

Megfelelő arcápolási rutin

Fontos, hogy hidratálás előtt minden esetben alaposan tisztítsuk meg a bőrfelületet, nem megfeledkezve a nyakról és a dekoltázsról sem. Alkalmazzunk olajos és vizes tisztítást a leghatékonyabb eredmény érdekében!

Ha elvégeztük a tisztítás lépéseit, segíthet a vízpótláson, ha nem töröljük szárazra arcunkat, és így visszük fel a hidratálókrémet. Körkörös mozdulatokat alkalmazva, finoman dörzsöljük az arc különböző területeire.

Vigyük le a készítményt a nyakra és a dekoltázsra is, hiszen azok a területek is ki vannak szolgáltatva a környezeti hatásoknak. Nem mellesleg együtt is öregszik testünk ezen három része, így a ráncok kialakulását egyszerre előzhetjük meg. Napi 1-2 alkalommal érdemes beiktatni ezt a folyamatot, jellemzően fürdés után.

Látogass el a helloskin.hu weboldalára, és böngészd végig a nagyszerű minőségű, kiváló hatóanyag-tartalmú kozmetikumokat!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Félcipő a stílusos férfinak – trendek 2023-ra

Szemészeti vizsgálat kisokos egy népszerű szemészettől

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram