Hogyan terítsük meg asztalunkat?

A napi étkezéseink hangulatát nagyban befolyásolja az a környezet, amiben azt elfogyasztjuk. Nem mindegy, hogy milyen miliőben zajlik ez a tevékenységünk, ezért az asztal díszítésére, az ahhoz használt textíliákra is figyelni érdemes!

Miben más egy ünnepi asztal hangulata?

Mindennapjaink fontos mozzanatait rendre az asztalnál éljük meg. Életünk nagy döntéseit gyakran az asztal mellett hozzuk meg, de még a történelem nagy megegyezéseit, például a békeszerződéseket is rendre asztaloknál írják alá.

Ünnepnapokon fokozottan odafigyelünk a terítékre, hogy a fáradságos munkával elkészített ünnepi menüt ne a hétköznapokban szokásos környezetbe kelljen letennünk. Ilyenkor nemcsak a fogásokat választjuk ki, hanem azt is eldöntjük, melyik étket melyik tálban szolgáljuk fel. Gondosan megválasztjuk az asztal díszeit, elővesszük az ünnepi asztalterítőnket, a pompás futóinkat, valamint az ízléses textilszalvétáinkat is.

Adjuk meg a hétköznapoknak is a módját!

Ha szeretjük a szép környezetet magunk körül, nem kell feltétlenül kivárnunk az ünnepek eljövetelét. A hétköznapjaink során is könnyen megidézhetjük a különleges hangulatot. A leghétköznapibb étkezéseket is páratlanná tehetjük jól megválasztott konyhai kiegészítőkkel, amelyek a Home&Style-nál várnak. Így kedvünk lesz a hosszas üldögéléshez és a mély beszélgetésekkel fűszerezett közös étkezésekhez egyaránt.

A megfelelő terítés fortélyai

A terítés során választhatunk a terítő és a futó között, de úgy is dönthetünk, hogy mindkettőt egyszerre használjuk. Ha utóbbira voksolunk, természetesen oda kell figyelnünk, hogy a két textil összhangban legyen egymással. Az sem jó, ha ugyanabból az anyagból készülnek, sőt netán a színük is azonos. Ilyenkor úgy összefolynak, hogy szinte észre sem lehet venni őket. Két nagyon különböző darab használatával pedig a másik véglet felé mehetünk el. Ebben az esetben könnyen diszharmonikussá válhat az összeállítás.

 

Olyan darabokat érdemes választani, amik egyszerre kiemelik és fokozzák egymás esztétikumát. Például egy egyszínű terítő és egy csillámos futó kombinációjával harmonikus összhangot és különleges hangulatot teremthetünk. Ha az így létrehozott hangulatot szívesen továbbvinnénk a többi helyiségbe is, az étkezőasztalon használt futóból tehetünk a nappali asztalára is.

Az étkészletünk stílusát is érdemes figyelembe vennünk. Ha modern vagy éppen klasszikus kialakításúak ezek a tárgyak, akkor a terítéknek is igazodnia kell ezekhez. Terítőnket érdemes megóvnunk az esetlegesen kifröccsenő ételektől. Erre a célra stílusos tányéralátéteket választhatunk.

Az egyszerűbb papír szalvéták mellett textilből készített darabokat is alkalmazhatunk. Ha így teszünk, figyeljünk rá, hogy mindenképpen vasaltak legyenek, és vagy használjunk hozzájuk szalvétagyűrűt, vagy ha kellő kézügyességgel rendelkezünk, valamilyen szép formába is hajtogathatjuk őket.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak magas minőségű eszközökkel és játékokkal érdemes a kisbabát körülvenni

Ablakszigetelés: a kulcs az energiamegtakarításhoz

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom