A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma az Oostwegel család tulajdonában áll. Barokk teraszos kertje, csodálatos épületegyüttese és Michelin-csillagos étterme miatt egycsapársra Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Úgy tudni, az impozáns kastélyt 1698-ban Daniël Wolf van Dopff báró építette. A kor igazi bulipalotája volt, ahol minden az élet ünnepléséről szól. Az évszázadok során a birtokon számos alkalommal gyűlt össze az ország elitje, a közelmúltban Beatrix holland királynő és Max Verstappen is megfordult ott.
Az Oostweegel család 1984-ben vásárolta meg a holland-belga határ közelében található Château Neercanne-t. Egy évvel a megnyitását követően pedig étterme már Michelin-csillagot is szerzett.
A vendégek azonban egyre jobban vágytak arra, hogy a fantasztikus menüsor elfogyasztása után a kastélyban hajthassák álomra a fejüket.
A kastély március 1-jén fontos mérföldkőhöz ért: hét újonnan kialakított lakosztályt adtak át a kapuőrök egykori lakrészében. Ezek közül közül kettő, a Deluxe Garden és a Superior Garden saját udvarral rendelkezik.
A reneszánsz stílusú kastélyokra jellemző homályos belső tereket elkerülve Roelfien Vos belsőépítész könnyedebb, modernebb légkört teremtett az enteriőrbe, miközben megőrizte az épület szerkezetének legmeghatározóbb elemeit.
Így a toronyban kialakított lakosztályok egyszerre lettek otthonosak és stílusosak.
A belsőépítész a projektre igazi álomfeladatként gondolt, melyben a kárpittól, a tapétáig mindent gondosan megtervezett. Mindehhez a kertben található növényekből merítette az ihletet. A lakosztályokat elegáns világítótestekkel és Julius Ceasar-nyomatokkal ellátott díszpárnákkal egészítette ki, hogy a hatás még látványosabb legyen.
(Forrás: RobbReport, fotók: Château Neercanne)
hollandia | kastély | étterem | michelin-csillag
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!