Close
Hőmérsékletre is változnak a COS leginnovatívabb ruhadarabjai

Hőmérsékletre is változnak a COS leginnovatívabb ruhadarabjai

A COS 2020-as őszi-téli kollekciója a technológia segítségével fedezi fel és érzékelteti a természetes és az ember alkotta környezetünket, valamint az idő múlását. Az újragondolt klasszikusokból és az időtlen stílusú, tartós darabokból álló kollekciót hagyományos és innovatív eszközökkel alkották meg.

Az anyagok beszerzését újragondolták, a kollekció ebben a szezonban felelős forrásból származó textileket mutat be, a tervezők különös figyelmet fordítottak az újrahasznosítás különböző formáira.

Az óceánokból nyert műanyagok új életre kelnek, a műanyag üvegek és halászhálók finom fonalként, nyers lennel és organikus papírszálakkal keverve a textilgyártás határait tágítják.

A szezon színpalettáját a tompa, neutrális tónusok nem mindennapi variációi alkotják. A kollekció alaphangulatát a krém, a bézs és a szürke különböző árnyalatai határozzák meg, melyet a vibráló kék, lángoló narancs, fakó rózsaszín és fenyőzöld ellensúlyoz.

A női kollekció mögött rejlő inspirációt határozottan szabott, mégis könnyed esésű darabok nyelvére fordították le – a kollekciót klasszikus öltönyök és organikusan ráncolt szoknyák fogják össze. A nyakvonalak és a vállak aszimmetrikus csavart kaptak, melyek így gazdag és változatos textúrájú új, váratlan formákat hoznak létre. Az innovatív, hőmérsékletre érzékeny anyagon a hideg hatására absztrakt minták jelennek meg.

A férfikollekció tiszta, modernista vonalait továbbra is az építészet és a perspektíva ihlette, a tradicionális és a kortárs értékek még a klasszikus fehér pólón is megjelennek. Az ing felett viselt, újrahasznosított nejlonból készült, ragyogó narancs árnyalatú, átlátszó felső új életet lehel a modern darabokkal zsúfolt gardróbunkba.

Az újrahasznosított gyapjúból és nejlonból szabott átmeneti kabát lazán simul a testre, míg a hatalmas zsebei, és a gondosan tervezett kiegészítők a funkcióról is gondoskodnak. A fakó rózsaszín bőrpulóver és a nyers gyapjú oversized kabát felnagyítja a megszokott arányokat, míg a kordnadrágnak a gumírozott szárak kölcsönöznek sportosabb megjelenést.

Az alapkollekciót eklektikus és váratlan részletekkel párosított kiegészítők kísérik. A változatos formájú bőr táskákat zero-waste hajtogatási technikákkal tervezték, a többi bélelt, bőr kiegészítőt pedig újrahasznosított kötelek díszítik. A könnyű, egyszerű vonalú, minimalista kézitáskák újrahasznosított nejlonból új életre keltek. A krómozatlan bőrből újragondolt, klasszikus csizmákat az opálos, férfias sarkak teszik különlegessé. Az ékszerkollekció elnagyolt, de finom vonalvezetésű formáknak adott teret, melyek újrahasznosított ezüstből és kvarcból készültek.

Szerintünk nagyon egyben van a kollekció, és tökéletesen illeszkedik a COS-tól megszokott, időtlen és minőségi stílushoz.

Ez is érdekelhet:

bor | 2020 aw | divat | ruha | 2020 fw

FOLYTASD EZZEL

A japán origamiművészet világát megidéző high-tech szemüvegkerettel jött ki a Tipton

Csodálatos, exkluzív kapszulakollekció ünnepli Frida Kahlo örökségét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram