Máris elkezdték horrorbírságokkal büntetni a turistákat Angliában

Négymillió forintnyi összeget fizet, aki megpróbál kibújni a karantén alól.

Korábban mi is több cikkben foglalkoztunk az angliai utazási szabályok legfrissebb szigorításával. Hétfőn léptek életbe a legújabb rendeletek, és alig 24 óra elteltével már meg is lettek az első áldozatai.

Az egyik friss rendelkezés szerint, akik nem vallják be, hogy olyan országból érkeztek, amely szerepel a koronavírus szempontjából veszélyes országok úgynevezett „vörös listáján”, tízezer fontos, mintegy négymillió forintos bírságot kapnak.

A „vörös” országokból érkezőknek kötelező tíz napra karanténhotelbe vonulniuk, amelynek tíznapos költsége 1750 font, mintegy 717 ezer forint.

Ez további 1200 fonttal, 490 ezer forinttal emelkedik, ha a tartózkodás alatt az illető pozitív tesztet produkál.

Hétfőn négy olyan, Angliába visszaérkező brit nemzetiségű utast találtak, akik megpróbálták átverni a hatóságokat, hogy elkerüljék a tíznapos karantén, így ők meg is kapták a fejenkénti tízezer fontos büntetést.

A rendőrség szerint a négy utas a birminghami reptérre érkezett, ott próbáltak meg úgy tenni, mintha nem „vörös” országból érkeztek volna.

A „vörös listán” jelenleg harminchárom ország szerepel – zömében dél-amerikai, afrikai országok –, de ott található Portugália és az Egyesült Arab Emirátusok is. Nagy-Britannia betiltotta a közvetlen járatokat ezekből az országokból, az onnan érkezőknek át kell szállniuk valahol, így elkeverednek más járatok utasaival. Ezt a lehetőséget próbálta kijátszani az a bizonyos négy utas is.

Brazília is szerepel a britek vörös listáján

Tízezer fontos büntetés vár azokra is, akik megszegik a karanténhotel szabályait. A legsúlyosabb büntetés azonban nem is ez a bírság.

Tíz év szabadságvesztés is várhat azokra, akik a kormányzati űrlapon hazudnak az indulási helyükkel kapcsolatban.

A harminchárom országot tartalmazó lista a szakértők szerint a napokban bővülni fog, valószínűleg Ausztria és Belgium kerül fel rá, mivel ezekben az országokban megugrott az új vírustörzzsel detektált esetek száma.

Mit gondolsz?

Németország időközben határzárral próbál védekezni, míg Olaszországban a sípályákat zárták be a helyi üzemeltetők és a síelők legnagyobb bosszúságára.

karantén | hotel | büntetés | vírustörzs | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom