Close
Kegyetlenül szigorúak az Angliába utazás új feltételei

Kegyetlenül szigorúak az Angliába utazás új feltételei

Néhány napja meghozták, mától már életbe is léptek a legfrissebb brit utazási intézkedések. Szigorúak, és aki megszegi őket, csillagászati összegű büntetésekre kell számítania.

Az új rendelkezések szerint a külföldről Angliába utazóknak az érkezésük utáni tíznapos karanténidőszak alatt két koronavírustesztet kell elvégeztetniük. Ez kötelező, nem opcionális. A szűrővizsgálatokat előzetesen le kell foglalni, a két PCR-teszt együtt 210 fontba, mintegy 86 ezer forintba kerül.

Aki megtagadja a teszteket, 810 ezer forintos büntetésre is számíthat.

Érdemes alaposan áttanulmányozni az intézkedéseket, hogy elkerülhessük ezeket a súlyos büntetéseket.

Nem sokkal jobb a helyzet azok számára sem, akik tíz napnál rövidebb időre utaznak Nagy-Britanniába. Nekik a tartózkodásuk teljes időtartamát karanténban kell tölteniük, és elutazásának napján lakóhelyükről csak közvetlenül az elutazás helyére – repülőtérre, kikötőbe – utazhatnak. Ez valószínűleg a legbizarrabb karanténhez kapcsolódó jelenség, és az értelmét csak abban látjuk, ha valaki családot látogat, de ebben az esetben sem túl vidám a gondolat, hogy mindez csak egy ingatlanon belülre korlátozódik.

Ha valaki a karanténszabályokat megszegi, akár négymillió forintnyi bírsággal is sújthatják.

Anglia bezárkózik

Angliába eddig is csak hetvenkét órásnál nem régebbi negatív teszttel lehetett belépni, ezt egészíti ki az érkezés utáni két további koronavírusteszt elvégeztetésének hétfőn életbe léptetett kötelme.

Egy friss lista is napvilágot látott, ezeken azok az országok szerepelnek, ahol a koronavírus új variánsai elterjedtek. Akik ezekből az úgynevezett “vörös” országokból érkeznek, tíz napot egy szállodában kell tölteniük, és csak két negatív teszt után léphetnek ki a karanténból. Ez brit állampolgárokra, illetve a Nagy-Britanniában letelepedési engedéllyel élő külföldiekre is vonatkozik.

A legszigorúbb intézkedésről már mi is említést tettünk: akik elhallgatják a brit hatóságok elől, hogy a nagy-britanniai érkezésük előtti tíz napban a beutazási tilalmi listán szereplő országok valamelyikében jártak,

tíz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Több ország is nehezíti a határokon történő átkelést. Németországba már nem lehet bejutni Tirolból, ha pedig Magyarországról Romániába utazunk, kéthetes karanténra kell számítani.

FOLYTASD EZZEL
Íme a tiltott sziget, ahova száz év óta csak egy család léphet be szabadon a katonaságon kívül
Norvégiában került elő egy skót kislány huszonöt éve tengerbe dobott palackpostája
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom