Kegyetlenül szigorúak az Angliába utazás új feltételei

Néhány napja meghozták, mától már életbe is léptek a legfrissebb brit utazási intézkedések. Szigorúak, és aki megszegi őket, csillagászati összegű büntetésekre kell számítania.

Az új rendelkezések szerint a külföldről Angliába utazóknak az érkezésük utáni tíznapos karanténidőszak alatt két koronavírustesztet kell elvégeztetniük. Ez kötelező, nem opcionális. A szűrővizsgálatokat előzetesen le kell foglalni, a két PCR-teszt együtt 210 fontba, mintegy 86 ezer forintba kerül.

Aki megtagadja a teszteket, 810 ezer forintos büntetésre is számíthat.

Érdemes alaposan áttanulmányozni az intézkedéseket, hogy elkerülhessük ezeket a súlyos büntetéseket.

Nem sokkal jobb a helyzet azok számára sem, akik tíz napnál rövidebb időre utaznak Nagy-Britanniába. Nekik a tartózkodásuk teljes időtartamát karanténban kell tölteniük, és elutazásának napján lakóhelyükről csak közvetlenül az elutazás helyére – repülőtérre, kikötőbe – utazhatnak. Ez valószínűleg a legbizarrabb karanténhez kapcsolódó jelenség, és az értelmét csak abban látjuk, ha valaki családot látogat, de ebben az esetben sem túl vidám a gondolat, hogy mindez csak egy ingatlanon belülre korlátozódik.

Ha valaki a karanténszabályokat megszegi, akár négymillió forintnyi bírsággal is sújthatják.

Anglia bezárkózik

Angliába eddig is csak hetvenkét órásnál nem régebbi negatív teszttel lehetett belépni, ezt egészíti ki az érkezés utáni két további koronavírusteszt elvégeztetésének hétfőn életbe léptetett kötelme.

Egy friss lista is napvilágot látott, ezeken azok az országok szerepelnek, ahol a koronavírus új variánsai elterjedtek. Akik ezekből az úgynevezett "vörös" országokból érkeznek, tíz napot egy szállodában kell tölteniük, és csak két negatív teszt után léphetnek ki a karanténból. Ez brit állampolgárokra, illetve a Nagy-Britanniában letelepedési engedéllyel élő külföldiekre is vonatkozik.

A legszigorúbb intézkedésről már mi is említést tettünk: akik elhallgatják a brit hatóságok elől, hogy a nagy-britanniai érkezésük előtti tíz napban a beutazási tilalmi listán szereplő országok valamelyikében jártak,

tíz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Több ország is nehezíti a határokon történő átkelést. Németországba már nem lehet bejutni Tirolból, ha pedig Magyarországról Romániába utazunk, kéthetes karanténra kell számítani.

Anglia | variáns | karantén | rendelet | szigor

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom