Close
Minden csúcsot megdöntött a turizmus januárban a magyarok által is kedvelt országban

Minden csúcsot megdöntött a turizmus januárban a magyarok által is kedvelt országban

Az előző év azonos időszakához képest sorra dőltek meg a rekordok a horvát turizmusban, amely a szlovákok, a németek és az osztrákok körében volt januárban a legnépszerűbb.

A horvát statisztikai hivatal adatai szerint idén januárban felélénkült a turizmus az országban, 32,4 százalékkal több turistát regisztráltak, akik 19,1 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el szomszédunknál az előző év azonos időszakához képest. Ezen belül a belföldi turisták száma 15 százalékkal nőtt,

a külföldi turisták körében azonban kiemelkedő, 55,9 százalékos emelkedés volt tapasztalható.

A legtöbb vendégéjszakát a szlovének töltötték el Horvátországban, az összes beutazó turista 14,5 százalékát tették ki az idei év első hónapjában. A legnépszerűbb úti cél számukra Isztria és Primorje-Gorski Kotar volt. A szlovénokat a német látogatók követték, az ő arányuk 10,4 százalék volt, de

sokan érkeztek Ausztriából, Olaszországból és Bosznia-Hercegovinából is.

Zágrábot azonban elsősorban az olasz turisták rohamozták meg, de kedvelt úti cél volt a németek, a bosnyákok, az amerikaiak és a szerbek számára is.

Szívesen eltöltenél egy napot Triesztben? Ebben a cikkünkben eláruljuk, hogyan hozd ki belőle a maximumot. Arra viszont figyelj, hogy nyártól egy fontos változást vezet be az ország, ami garantáltan érinteni fog minden turistát.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

 

statisztika | turizmus | istria | Horvátország

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ebben a kávézóban ágyba hozzák a rendelésünket

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom