Gleccserek vájta tavakból és izgalmas kanyonokból merít erőt ez az idahói ház

Az idahói Payette-tó mellett, sziklák és sűrű növényzet között fekszik ez a pazar villa, amely szürke tetőszerkezete és domináns fakülseje révén olyan, mintha csak az anyatermészet szülte volna ide.

Idaho híres természeti értékeiről és földrajzi adottságairól.

Hósipkával borított hegycsúcsok, zuhatagok, gleccserek által kivájt tavak s meredek lejtők, kanyonok tarkítják a tájat.

Innen nézve cseppet sem meglepő, hogy Idahót gyakran csak „drágakő-államnak” becézik,

ahogyan az sem, hogy a Payette-tó mellett található házat úgy próbálták megalkotni, hogy az teljesen összhangban legyen a természettel.

Minden szoba kiterjedt kilátást biztosít az acélkeretes ablakokon át a tóparti környezetre, a beton, cink és tikfa fémjelezte külső az enteriőrben nem sokat veszít hangulatából. A ház bár jól eldugott, könnyen megközelíthető sétautakon, a toronymagas tűlevelű fák között. Csak tudni kell, hogy hol keressük.

Az államot egyébként megannyi nemzeti park és emlékhely gazdagítja. A City of Rocks National Reserve látványos gránitormokat és sziklaképződményeket vonultat fel, a Craters of the Moon National Monument esetében pedig érdemes megemlíteni, hogy

a festőien elhelyezkedő kráterek holdbéli tájakra emlékeztetnek,

amelyek számos sivatagi növénynek és állatnak otthont adnak.

A Hagerman Fossil Beds National Monumentben pedig a világ leggazdagabb kövületgyűjteményét találhatjuk meg,

a fosszíliák a pleisztocén jégkorszakból származnak, azaz három-négy millió évesek. Így Idahót tényleg érdemes lehet felírni a bakancslistánkra.

Ez is érdekelhet:

A csendes egyszerűség szinonimája lehetne ez az art decóból inspirálódott enteriőr

A belső teret a világosabb, kőszínű árnyalatok uralják, az ülőgarnitúra pedig a szőtt textúrák világát idézi meg.

otthon | idaho | ház | ingatlan | Payette-tó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom