Close
Ez a három város kiteheti a megtelt táblát a hosszú hétvégére

Ez a három város kiteheti a megtelt táblát a hosszú hétvégére

Kiemelkedő forgalmat hoz a négynapos hosszú hétvége a szálláshelyeken.

A szallas.hu legfrissebb elemzése szerint az őszi időszak is sokkal erősebb, mint az előző években volt, és az év végi adatok is biztatóak: már öt százalékkal nőtt az ünnepi időszakra szóló foglalások száma 2019-hez képest. Az október 24-e előtt megtett, őszi dátumokra szóló foglalások mennyisége pedig a tavalyihoz képest 3,5 százalékkal, 2019-hez képest pedig csaknem negyven százalékkal nőtt.

A legnagyobb belföldi turisztikai régiók közül Észak-Magyarország (26 százalék), Nyugat-Dunántúl (16 százalék) és a Balaton (14 százalék) részesül a legnagyobb arányban a foglalásokból.

A települések népszerűségi rangsorát Eger, Gyula és Budapest vezeti,

majd Hajdúszoboszló és Pécs, ezek után pedig Hévíz, Szeged, Siófok, Zalakaros és Sárvár következik.

A foglalások növekedését elősegíthették a rugalmas foglalási feltételek, a lemondási díj és előlegfizetés nélkül foglalható opciók anyagi biztonságot jelentenek a vendégeknek. Ugyanakkor

az utolsó pillanatban indított foglalások aránya is nagyban hozzájárul az összképhez,

miután az elmúlt héten közel 28 százalékkal nőtt a foglalások száma az őszi hosszú hétvégére.

Tavalyhoz mérten átlagosan tíz százalékkal drágább az őszi szállás, 2019-hez képest pedig harminc százalékhoz közelít a különbség.

Így most ősszel átlagosan 11 158 forintba került egy éjszaka egy fő részére.

Ami a bezárásokat illeti: eddig a hoteleknek csak kevesebb mint egy százaléka jelezte, hogy végleg lehúzza a rolót vagy már meg is tette ezt, a megkérdezett 184 fürdőnek pedig a 87 százaléka döntött a folyamatos működés mellett.

Bár idén a rezsiemelkedés az egyik legfontosabb téma a vendéglátóiparban, azért érkeznek jó hírek is: ezt a legendás fürdőt például a helyiek mentették meg a bezárástól, és az elszálló árak ellenére remek szezonra számít a magyarok kedvenc síterepe is.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

statisztika | szállásfoglalás | legnépszerűbb | hosszú hétvége | szallas.hu

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram