Sosem volt még ilyen biztos a sarki fény észlelése: hotel nyílik az Északi-sarkon

Ahogy tolódik ki az utazók ingerküszöbe, úgy jelennek meg az egyre extémebb úti célok, csomagajánlatok, és irodák a különleges ajánlataikkal. Vannak, akiknek már átlagosnak számít egy izlandi körtúra, hazajárnak a Spitzbergákra, és pár nap Azori olybá tűnhet, mintha csak a Velencei-tóhoz ruccannának le. A Luxury Action nekik kínál alternatívát, konkrétan az Északi-sarkra pop-up módon felhúzott iglukkal, melyekhez helikopterrel juthat el április hónapban az a néhány szerencsés, akinek van harmincmillió forintnyi dollárja egy meglehetősen rendkívüli utazásra. 

Azért az április, mert akkor szinte száz százalék az esélye, hogy láthatnak sarki fényt is, hiszen az Északi-sarkon az a főszezonja a csodálatos égi tüneménynek. Garancia természetesen nincs, mert a jelenséget nem lehet előrejelezni, bemérni, de sokkal valószínűbb az észlelés, mint máskor és máshol.

Az aurora borealis vadászai tudhatják, hogy nem egyszerű elkapni a fényjátékot, de azért az Északi-sarkon jóval nagyobb rá az esély, mint mondjuk egy átlag tromsøi estén.

Mit kap a Luxury Action utasa százezer dollárért, vagyis kicsit több mint harmincmillió forintért? Két éjszakát a Spitzbergákon, majd kétórás helikopterúttal transzportot az Északi-sarkra, aztán az alaptáborból további szállítást a gleccserhez, ahol a fűtött üvegfalú igluk várják. Aztán egy feledhetetlen éjszakát a világ legészakibb pop-up hoteljében, a North Pole Igloosban. Mindenhez teljes körű felszerelést a lábujjtól a fejtetőig.

Nem titkolt szándék továbbá a klímaválság edukációs bemutatása sem: ugyan az utazónak nem nagyon van viszonyítási alapja, de a túravezetők készéggel mesélnek, és mutatják meg, miben változott a sarkkör és ökoszisztémája.

Ez is érdekelhet:

A sarki fény délen talán még káprázatosabb és színesebb, mint északon

Martin Hecknek sikerült egy bámulatos videóban megmutatni a déli pólus elképesztő látvánnyal járó fényjelenségeit.

(Fotók: Unsplash, Getty Images, Luxury Action)

north pole igloos | spitzbergák | északi út | extrém utazás | északi sark

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom