Egy nyaralásnak tartalmaznia kell egy nagy rakás semmit. Azaz: nincs munka, nincsenek gondok, és ha tényleg a "semmire" vágyunk, akkor ki sem kell mozdulnunk a szobából. Végül is, minden, amire szükségünk van, ki tudják vinni. És a Hotels.com szerint ezt rengeteg nyaraló ki is használja.
A Hotels.com által készített szobaszerviz-tanulmány elég mélyre ásott eme szolgáltatás iránti keresletben, a trendekben és ezeken felül még a legfurcsább rendeléseknek is utánajárt.
Az elemzés szerint az Egyesült Államokban (és világszerte) a hamburgerek voltak a legnépszerűbb szobaszerviz-rendelések, megelőzve olyan kedvenceket, mint a pizza, a klubszendvicsek, a taco és a sült krumpli.
A szobaszerviz-ételek esetében az egyszerűség a kulcs, mivel a megkérdezett amerikai szállodák 43 százaléka azt állította: "A vendégek a zárt ajtók mögött a lazább konyhát kedvelik, à la hamburger az ágyban".
De csak azért, mert az emberek úgymond visszafogott ételeket rendelnek, még nem jelenti azt, hogy nem mennek el a végsőkig. A jelentésből kiderül, hogy a megkérdezett amerikai szállodák 27 százaléka szerint a vendégeik átlagosan több mint száz dollárt költenek a szobaszervizre.
Azonban nem minden vendéget érdekel, mi van az étlapon. A szállodák felfedték, hogy a vendégek a "diétás víztől" kezdve az olvadt jégkrémmel teli tálakon át a forralt palackozott vízig bármit képesek rendelni, sőt, még egy egész gömbhallal is megpróbálkoztak.
És bár a szobaszervizről általában csak az ételek jutnak eszünkbe, a Hotels.com ajánlott néhány olyan szálláshelyet is, amely egy kis extrát tud adni a szokásos mellé, például a londoni The Milestone Hotels and Residences-et, ahol a Royal Philharmonic Orchestra szobai koncertet nyújt; a firenzei Il Salviatinót, amely proseccóval, spumantéval vagy pezsgővel töltött fürdőt kínál a vendégeknek; és az írországi Ashford Castle-t, amelyhez egy "Lego komornyik" tartozik, aki kiválasztja a kért készleteket, és egyenesen a szobába viszi azokat.
Nem mindenki érzi magát biztonságban egy hotelben. Sokan például attól tartanak, hogy egy betolakodó besurranhat a szobába és aztán elrejtőzhet a szekrényben vagy az ágy alatt. Egy légiutas-kísérő elárulta a legjobb „szállodai hackeket”, melyekkel szinteket nőhet a biztonságérzetünk.
(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)
rendelés | szobaszerviz | szálloda | kérések | hotel | tanulmány
Ezekkel az elektromos bringákkal stílusosan tekerhetsz hegyen-völgyön-városon át
Így készülnek a prémium bútorok Magyarország legnagyobb gyártójánál

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!