Close
Az ötvenes évek sci-fi képregényeit idézik humorosan ezek a védőbuborékok

Az ötvenes évek sci-fi képregényeit idézik humorosan ezek a védőbuborékok

Egészen új szintre vitte a maszkkérdést a Plastique Fantastique londoni művészeti csoport. Íme, a retro-futurisztikus iSphere. MZ/X, jelentkezz!

Az 1999-ben alapított londoni művészeti csapat az ötvenes és hatvanas évek utópisztikus sci-fi képregényeiből inspirálódott, mikor megalkotta ezt az átlatszó gömbfejet a Covid–19 elleni védekezés elég poén művészeti alternatívájaként.

Ez a vírus nagyon demokratikus: átível minden határon, és nem részesít előnyben senkit a neme vagy a társadalmi-, kulturális és pénzügyi helyzete alapján.

– mondják a Plastique Fantastique tagjai.

Az iSphere-t bárki elkészítheti otthon, a csapat meg is mutatta, hogy kell csinálni: két átlátszó, üres félgömböt kell összeragasztani, majd vágni egy lyukat a fejnek. A művészek hozzáteszik, hogy még remek, egyedi kiegészítőket is hozzáadhatunk a futurisztikus védekezéshez: napellenzőt, belső mikrofont, búvárpipát vagy épp hangszórót a tökéletes retró-poén hatás érdekében.

Mi nagyon bírjuk, mert egyszerre nyúl komolyan és mégis nagyon humorosan a témához. És van olyan, akinek nem MZ/X avagy Öcsi jutott róla először eszébe?

Ez is érdekelhet:

london | plastique fantastique | humor | maszk | járvány

FOLYTASD EZZEL

Tizenkét év után újra megnyílik Ázsia legnagyobb vasútállomása

Úszó „szigetvárost” épít az óceánszint emelkedése miatt a kedvelt luxusnyaralóhely

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom