Close
Az ötvenes évek sci-fi képregényeit idézik humorosan ezek a védőbuborékok

Az ötvenes évek sci-fi képregényeit idézik humorosan ezek a védőbuborékok

Egészen új szintre vitte a maszkkérdést a Plastique Fantastique londoni művészeti csoport. Íme, a retro-futurisztikus iSphere. MZ/X, jelentkezz!

Az 1999-ben alapított londoni művészeti csapat az ötvenes és hatvanas évek utópisztikus sci-fi képregényeiből inspirálódott, mikor megalkotta ezt az átlatszó gömbfejet a Covid–19 elleni védekezés elég poén művészeti alternatívájaként.

Ez a vírus nagyon demokratikus: átível minden határon, és nem részesít előnyben senkit a neme vagy a társadalmi-, kulturális és pénzügyi helyzete alapján.

– mondják a Plastique Fantastique tagjai.

Az iSphere-t bárki elkészítheti otthon, a csapat meg is mutatta, hogy kell csinálni: két átlátszó, üres félgömböt kell összeragasztani, majd vágni egy lyukat a fejnek. A művészek hozzáteszik, hogy még remek, egyedi kiegészítőket is hozzáadhatunk a futurisztikus védekezéshez: napellenzőt, belső mikrofont, búvárpipát vagy épp hangszórót a tökéletes retró-poén hatás érdekében.

Mi nagyon bírjuk, mert egyszerre nyúl komolyan és mégis nagyon humorosan a témához. És van olyan, akinek nem MZ/X avagy Öcsi jutott róla először eszébe?

Ez is érdekelhet:

védőbuborék | berlin | mézga család | öcsi | mz/x

FOLYTASD EZZEL

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Azonnal könnyű tavaszi napsütés jár át ettől a gyönyörű dizájnerháztól

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram