Hová utaztak a magyarok a hosszú hétvégén? Itt töltötték a legszívesebben a húsvétot

A tavalyi ünnepi hosszú hétvégéhez képest idén három százalékkal magasabb volt a forgalom.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint nagycsütörtök és húsvét hétfő között több mint 270 ezer vendég közel 600 ezer éjszakára foglalt szállást. Ezek több mint hatvanöt százalékát vidéken, csaknem harmincöt százalékát a fővárosban töltötték.

Az MTÜ tájékoztatása szerint a vendégéjszakák közel ötvenáhrom százaléka szállodákban, harminckét százaléka magán- és egyéb szálláshelyeken valósult meg. A szállodákban nagyszombaton volt a legnagyobb a kihasználtság, Budapesten elérte a nyolcvanegy százalékot. A szálláshelyek bevétele 13 milliárd forint volt, amiből közel hatmilliárd forintot belföldi vendégek fizettek ki.

A belföldi vendégek száma 138 ezer volt, ők nagycsütörtök és húsvét hétfő között több mint háromszázezer éjszakára foglaltak szállást, a legtöbben a Balaton, a Mátra-Bükk és Budapest-környékét keresték fel.

A vidéki szálláshelyek vendégéjszakáinak közel háromnegyedét adták a belföldiek, miközben a külföldi vendégforgalom kilenc százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A budapesti vendégéjszakák nyolcvankilenc százalékát adták külföldiek, ide a legtöbben Németországból, Olaszországból és az Egyesült Királyságból érkeztek. A vidéki desztinációkat főként csehek, szlovákok és németek választották, elsősorban a Balaton, Bük-Sárvár és Debrecen és térségét részesítették előnyben.

A települések ranglistáját ez a három város vezette, és az is kiderült, általában honnan indulnak a legtöbben belföldi utazásra.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

belföld | magyarország | utazás | húsvét

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom