Close
Különleges megoldással hajózik a jövő felé ez a szuperjacht

Különleges megoldással hajózik a jövő felé ez a szuperjacht

Elegáns, innovatív, környezetbarát, illetve üzemanyag-takarékos az Ice Superyacht. És ez még nem minden.

Ugyan még csak koncepcióként létezik a Red Yacht Design és a haditengerészetben utazó Dykstra Naval Architects kollaborációja, de a képekről is átjön, hogy a minimalista szuperjacht elképesztően vonzóra sikerült.

A hatvan méter hosszú, kecses formájú vízi járművet a tenger élővilága ihlette. Mintegy négyszázhatvan négyzetméteres fedélzetét medencével, pezsgőfürdővel, spával, tizenkét férőhelyes ebédlővel, bárral, grillezővel és helikopter-leszállóval szerelték fel, gyakorlatilag kimaxolva a kényelmi faktort.

Annak érdekében, hogy az enteriőr és az óceán kapcsolata a lehető legszorosabb legyen, a társalgó hatalmas ablakokat kapott, hogy az utasok teljes mértékben élvezhessék a kilátást, és annyi természetes fény szűrödjön át, amennyi csak lehet.

A privát fürdőszobával és saját kis lounge-gal berendezett kabinokban pedig összesen tíz fő fér el kényelmesen.

A hajtás talán a jacht legizgalmasabb része: abszolút üzemanyag-takarékosan működve a kitesurf-ösökhöz hasonlóan egy hatalmas kite-ernyőt használva érheti el 17,4 csomós csúcssebességét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Red Yacht Design)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom