Close
Különleges megoldással hajózik a jövő felé ez a szuperjacht

Különleges megoldással hajózik a jövő felé ez a szuperjacht

Elegáns, innovatív, környezetbarát, illetve üzemanyag-takarékos az Ice Superyacht. És ez még nem minden.

Ugyan még csak koncepcióként létezik a Red Yacht Design és a haditengerészetben utazó Dykstra Naval Architects kollaborációja, de a képekről is átjön, hogy a minimalista szuperjacht elképesztően vonzóra sikerült.

A hatvan méter hosszú, kecses formájú vízi járművet a tenger élővilága ihlette. Mintegy négyszázhatvan négyzetméteres fedélzetét medencével, pezsgőfürdővel, spával, tizenkét férőhelyes ebédlővel, bárral, grillezővel és helikopter-leszállóval szerelték fel, gyakorlatilag kimaxolva a kényelmi faktort.

Annak érdekében, hogy az enteriőr és az óceán kapcsolata a lehető legszorosabb legyen, a társalgó hatalmas ablakokat kapott, hogy az utasok teljes mértékben élvezhessék a kilátást, és annyi természetes fény szűrödjön át, amennyi csak lehet.

A privát fürdőszobával és saját kis lounge-gal berendezett kabinokban pedig összesen tíz fő fér el kényelmesen.

A hajtás talán a jacht legizgalmasabb része: abszolút üzemanyag-takarékosan működve a kitesurf-ösökhöz hasonlóan egy hatalmas kite-ernyőt használva érheti el 17,4 csomós csúcssebességét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Red Yacht Design)

koncepció | projekt | kite | ice | hajó

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram