Close
Sportautók ihlették ezt a bivalyerős szuperjachtot

Sportautók ihlették ezt a bivalyerős szuperjachtot

Megint összefogott az ismert olasz dizájncég a hajógyártóval, az eredmény pedig stílusosnak és látványosnak ígérkezik.

Egy hatvanöt méter hosszú szuperjachtot álmodott meg a Rossinavi és a Pininfarina, a hajó koncepcióját a közelmúltban már be is mutatták a floridiai Fort Lauderdale-ben, egy nemzetközi kiállításon.

Alighanem az esemény résztvevőinek is feltűnt, amikor a SuperSport 65 névre keresztelt szépségben gyönyörködtek, hogy mintha az utakon láttak volna már hasonlót.

Nem tévedtek, ugyanis a szuperjacht tervezésekor sportautók és GT-k jelentették a fő inspirációforrást.

Konkrétan a Pininfarina Gran Turismójának vonásai tűnnek fel a hajón, melyen az elejétől a végéig végigfut egy törésmentes vonal.

Elképesztően erős gélpház felel a vízi száguldásért: négy motorja összesen 2600 lóerős teljesítményt tud, a jacht végsebessége így elérheti a harminc csomót.

A hajón hat kabint rendeztek be, melyekben tizenkét személy fér el, a személyzetnek további hét fülkében biztosítanak helyet. A kényelemért és a fejedelmi pillanatokért fedélzeti medence és pezsgőfürdő felel – a szuperjacht mindkét végében.

A Pininfarina és a Rossinavi nem először egyesítette erejét: legutóbb például két évvel ezelőtt készítettek egy hasonlóan impozáns hajót, az Aurorát. A SuperSport 65 gyártásának kezdetéről és lehetséges áráról még nincs hivatalos információ, bővebbet errefelé lehet megtudni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: pininfarina.rossinavi.it)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom