Close
Sportautók ihlették ezt a bivalyerős szuperjachtot

Sportautók ihlették ezt a bivalyerős szuperjachtot

Megint összefogott az ismert olasz dizájncég a hajógyártóval, az eredmény pedig stílusosnak és látványosnak ígérkezik.

Egy hatvanöt méter hosszú szuperjachtot álmodott meg a Rossinavi és a Pininfarina, a hajó koncepcióját a közelmúltban már be is mutatták a floridiai Fort Lauderdale-ben, egy nemzetközi kiállításon.

Alighanem az esemény résztvevőinek is feltűnt, amikor a SuperSport 65 névre keresztelt szépségben gyönyörködtek, hogy mintha az utakon láttak volna már hasonlót.

Nem tévedtek, ugyanis a szuperjacht tervezésekor sportautók és GT-k jelentették a fő inspirációforrást.

Konkrétan a Pininfarina Gran Turismójának vonásai tűnnek fel a hajón, melyen az elejétől a végéig végigfut egy törésmentes vonal.

Elképesztően erős gélpház felel a vízi száguldásért: négy motorja összesen 2600 lóerős teljesítményt tud, a jacht végsebessége így elérheti a harminc csomót.

A hajón hat kabint rendeztek be, melyekben tizenkét személy fér el, a személyzetnek további hét fülkében biztosítanak helyet. A kényelemért és a fejedelmi pillanatokért fedélzeti medence és pezsgőfürdő felel – a szuperjacht mindkét végében.

A Pininfarina és a Rossinavi nem először egyesítette erejét: legutóbb például két évvel ezelőtt készítettek egy hasonlóan impozáns hajót, az Aurorát. A SuperSport 65 gyártásának kezdetéről és lehetséges áráról még nincs hivatalos információ, bővebbet errefelé lehet megtudni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: pininfarina.rossinavi.it)

rossinavi | jacht | új | dizájn | szuperjacht

FOLYTASD EZZEL

A tíz legszebb spyder a Maserati történelméből

50 éves a legendás Porsche 911 Carrera RS – kipróbáltuk a hetvenes évek elejének leggyorsabb autóját

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom