Close
Mutatjuk, hová érdemes elszökni a hideg elől

Mutatjuk, hová érdemes elszökni a hideg elől

Vészesen közeleg a zimankós időszak, már egyre fájdalmasabban érezzük a tél érintését, úgyhogy nem titkoltan keressük azokat a lehetőségeket, melyek minél távolabb visznek a fagyos világtól. Találtunk is néhány napfényes helyet a föld másik felén.

Dominikai Köztársaság

Biztonsági szempontból akadtak problémák a Karib-tenger egyik gyöngyszemén a közelmúltban, de mostanság már nincs veszélyben az odautazó – a fokozott óvatosság azért nem árt.

A hóesés ismeretlen fogalom arrafelé, egész évben nagyjából húsz-harminc fok között ingadozik a hőmérséklet.

A helyiek mindent megtesznek a közelgő karácsonyi hangulatért: hó ihlette kerámiákkal és faragott ajándéktárgyakkal csempésznek ünnepi harmóniát a trópusokra, ahol aztán – leginkább Punta Cana ötcsillagos resortjaiban – strandpapucsban és a fehér homokos tengerpart napozóágyain heverészve lehet dúdolni a Winter Wonderland dallamát.

Palm Springs, Kalifornia

A sivatagi város legfőbb vonzereje kétségkívül a napsütés: gyakorlatilag egész évben cirógatják a napsugarak a kisimult arcokat, és még a téli hónapokban is igen kellemes az idő.

Palm Springs jó néhány előkelő szállodának, fine dining-étteremnek, kávézónak, bárnak és klubnak ad otthont, nem beszélve pazar golfklubjairól.

Kiemelkedő rendezvénye ilyentájt a WildLights, amelyen az állatkert valóságos fesztiválközponttá alakul át.

Cabo San Lucas, Mexikó

Napfény, kultúra, buli. Cabo San Lucas hívószavai ezek, nincs is nagyon mit magyarázni rajtuk.

A mexikói város mindig alaposan rákészül a decemberre: egymást érik a zenei és gasztronómiai fesztiválok (a november végén kezdődő Sabor a Cabo egyenesen kihagyhatatlan), indulnak a bálnalesek, október óta pedig a tengerparton megnyitott, igen előkelő Ritz Carlton Reserve Zadúnban is lehet szállást foglalni.

Fort Lauderdale, Florida

Ár-érték arányban legyőzi a közeli Miamit az onnan negyvenöt kilométerre, északra található, D-vitamin forrásból soha ki nem fogyó Fort Lauderdale.

A Las Olas Boulevardon kell végigcaplatni, ha egy kis lüktetésre vágyunk: a centrumtól az óceánpartig húzódó bő másfél kilométeres szakasz a város kulturális és szórakoztató központjaként működik, tele divatos éttermekkel, művészeti galériákkal, múzeumokkal, elegáns butikokkal és üzletekkel.

Egy kis 20. század eleji dél-floridai hangulatért pedig a Bonnet Házat kell keresni. Az 1920-ban felhúzott épület egy tengerparthoz közeli kis szigeten áll, az Államok egyik legszebb orchideagyűjteménye mellett indiánok és hajótörött tengerészek emlékeit őrzi.

Cartagena. Kolumbia

Cartagena utcáin egymást váltják a spanyol gyarmatosítási időszak építészeti remekei a modern éttermekkel,

a felújított házak a friss butikhotelekkel, tehát igen változatos és izgalmas környezetben lehet eltölteni az időt a napsugarak társaságában.

Egy kis kényeztetésért a privát stranddal, éttermekkel, tenisz- és golfpályával, gyógyfürdővel csalogató Conrad Cartagenát ajánlott választani.

December több szempontból is nagyszerű választás az odautazásra: alig esik csapadék, és beindul a fesztiválidőszak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Cartagena | Fort Lauderdale | trópusi | tengerpart | napfény

FOLYTASD EZZEL

Légiutas-kísérők elárulták, mik azok, amiket semmiképp sem szabad enni és inni a repülőn

Uniós kísérleti projekt keretében rendezik újra az erdélyi település belvárosát

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram