Close
Ezekben a fejedelmi sátrakban bármikor bevállalnánk egy hűvös sivatagi éjszakát is

Ezekben a fejedelmi sátrakban bármikor bevállalnánk egy hűvös sivatagi éjszakát is

Persze sokkal jobb körülmények között, de megtapasztalhatjuk, hogyan éltek évszázadokkal ezelőtt a mongóliai pásztorok.  

Mongólia mindig amolyan távoli, misztikus helynek tűnt. Ha lelki szemeinkkel elképzeltünk egy ottani pillanatképet, akkor dűnékkel és hegyekkel körbeölelt sátrakat láttunk magunk előtt a sivatag homoktengerében. A Three Camel Lodge lehetővé teszi, hogy ez a látomás valóságos legyen.

Az évszázadok óta a mongol kultúra részét képező sátrakkal felszerelt üdülőhely Mongólia nomád örökségére vigyáz. Ezeket a sátrakat eredetileg pásztorok használták, akik a nyájaikat követték mindenfelé.

A Three Camel Lodge valamivel fényűzőbb körülményeket kínál a vendégeinek: összesen negyven, fából készült és vászonnal betakart luxussátorban szállásolja el a Góbi-sivatagba érkezőket, akik az ősmongolokhoz képest jóval kényelmesebben vészelhetik át a sivatagi éjszakákat.

Kézzel festett, fából faragott, kényelmes ágyakon szenderülhetnek álomba, a híresen hűvös éjjeleken fatüzelésű kályhával fűthetnek, és teveszőrből készült takaró alá kuckózhatnak, saját fürdőszobában tisztálkodhatnak, egy egész napos sivatagi felfedező túra lezárásaként pedig mongóliai ihletésű masszázst vehetnek igénybe.

A szálláshely főépülete az ókori buddhista templomok stílusát idézi és a régi hagyományokat követi, a modern technológia egyes vívmányai kizárólag a sátrakban érhetőek el. A Three Camel Lodge lehetőséget kínál még a Góbi-sivatag és a helyi kultúra megismerésére (sivatagi túrákon, ásatásokon lehet részt venni, vagy csak a kétségkívül páratlan sivatagi naplementét csodálni).

A szálláshely egyébként a fenntarthatóságra törekszik, minimális a hatása a sivatagra, ráadásul számos projektjébe bevonja az őslakosokat, és mindent elkövet a természeti és a kulturális örökség megőrzése érdekében.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Uniqhotels)

szállás | kultúra | sátor | hotel | nomád

FOLYTASD EZZEL

A jövő héten Budapest lesz Európa egyik legvonzóbb kortárs képzőművészeti találkozóhelye

Tökélyre vitte a flamingószínt ez a pazar görög lakás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom