Close
Ezekben a fejedelmi sátrakban bármikor bevállalnánk egy hűvös sivatagi éjszakát is

Ezekben a fejedelmi sátrakban bármikor bevállalnánk egy hűvös sivatagi éjszakát is

Persze sokkal jobb körülmények között, de megtapasztalhatjuk, hogyan éltek évszázadokkal ezelőtt a mongóliai pásztorok.  

Mongólia mindig amolyan távoli, misztikus helynek tűnt. Ha lelki szemeinkkel elképzeltünk egy ottani pillanatképet, akkor dűnékkel és hegyekkel körbeölelt sátrakat láttunk magunk előtt a sivatag homoktengerében. A Three Camel Lodge lehetővé teszi, hogy ez a látomás valóságos legyen.

Az évszázadok óta a mongol kultúra részét képező sátrakkal felszerelt üdülőhely Mongólia nomád örökségére vigyáz. Ezeket a sátrakat eredetileg pásztorok használták, akik a nyájaikat követték mindenfelé.

A Three Camel Lodge valamivel fényűzőbb körülményeket kínál a vendégeinek: összesen negyven, fából készült és vászonnal betakart luxussátorban szállásolja el a Góbi-sivatagba érkezőket, akik az ősmongolokhoz képest jóval kényelmesebben vészelhetik át a sivatagi éjszakákat.

Kézzel festett, fából faragott, kényelmes ágyakon szenderülhetnek álomba, a híresen hűvös éjjeleken fatüzelésű kályhával fűthetnek, és teveszőrből készült takaró alá kuckózhatnak, saját fürdőszobában tisztálkodhatnak, egy egész napos sivatagi felfedező túra lezárásaként pedig mongóliai ihletésű masszázst vehetnek igénybe.

A szálláshely főépülete az ókori buddhista templomok stílusát idézi és a régi hagyományokat követi, a modern technológia egyes vívmányai kizárólag a sátrakban érhetőek el. A Three Camel Lodge lehetőséget kínál még a Góbi-sivatag és a helyi kultúra megismerésére (sivatagi túrákon, ásatásokon lehet részt venni, vagy csak a kétségkívül páratlan sivatagi naplementét csodálni).

A szálláshely egyébként a fenntarthatóságra törekszik, minimális a hatása a sivatagra, ráadásul számos projektjébe bevonja az őslakosokat, és mindent elkövet a természeti és a kulturális örökség megőrzése érdekében.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Uniqhotels)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom