Close
Senki sem zavarhatja meg a nyugalmunkat ezen a kibérelhető szigeten

Senki sem zavarhatja meg a nyugalmunkat ezen a kibérelhető szigeten

A Belize közelében lévő Kanu szigete több szempontból is álomvakáció-helyszínnek tűnik.

Egyrészt, mert elképesztően gyönyörű környezetben fekszik, és csak úgy árad minden egyes négyzetcentiméteréből a trópusi hangulat és életérzés, aminek már csak a gondolata is feltölti az embert ebben lassan barátságtalanra forduló itthoni időben, másrészt az ajánlat szerint a családunkon vagy a barátainkon kívül senki más nem tartózkodik rajta, ha lefoglaljuk.

Merthogy a privát sziget teljes egészében bérbe vehető. Egyszerre maximum tíz felnőtt és tíz gyermek tartózkodhat Kanun, ahol jó pár kényelmi szolgáltatással igyekeznek a vendégek kedvében járni. Külön portaszolgálat lesi a kívánságaikat, hajót és hozzá kapitányt biztosítanak a környék, valamint a szárazföld felfedezésére, lehet evezni, kajakozni és természetesen búvárkodni is.

Tegyük mindjárt tisztába az árakat: egy egyhetes tartózkodás nyolc embernek 3950 dollárba kerül, ami fejenként nagyjából ötszáz dollárt jelent éjszakánként.

És bár kényelmesen elfér tíz vendég a szigeten, de még 175 dolláros felárral kell számolni, ha az ideális nyolc helyett tízfős társaság kopogtat be a recepción.

A mesés és egyben eldugott sziget Belize Cityből nagyjából másfél órányi utazásra érhető el, nem árt viszont alaposan utánanézni a járatok indulásának, mert akadnak bizonyos korlátozások és többletköltségek. Az ajánlatban viszont benne foglaltatik egy motorcsónakos túra a szárazföldre.

Három fejedelmi villát rendeztek be Kanun, melyek mindegyike hatalmas bambuszmennyezettel, elegáns, kézműves bútorokkal, kültéri fürdővel és természetesen csodás panorámával várja a vendégeket. A lakosztályokban wifi, síkképernyős televízió és légkondícionáló tartozik az alapcsomaghoz, a gyerekeknek külön szoba jut. A szobához igénybe vehető csoportonként napi négyalkalmas masszázs is.

Az ételeket személyi séf készíti el, a helyi sörök és egyéb alkoholos italok pedig korlátlanul fogyaszthatók a ház ajándékaként akár a kis sziget központjában felhúzott medencében úszó bárban is, aminél autentikusabb Karib-tengeri pillanatokat aligha lehetne megálmodni.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: kanuprivateisland.com)

Close