Close
Senki sem zavarhatja meg a nyugalmunkat ezen a kibérelhető szigeten

Senki sem zavarhatja meg a nyugalmunkat ezen a kibérelhető szigeten

A Belize közelében lévő Kanu szigete több szempontból is álomvakáció-helyszínnek tűnik.

Egyrészt, mert elképesztően gyönyörű környezetben fekszik, és csak úgy árad minden egyes négyzetcentiméteréből a trópusi hangulat és életérzés, aminek már csak a gondolata is feltölti az embert ebben lassan barátságtalanra forduló itthoni időben, másrészt az ajánlat szerint a családunkon vagy a barátainkon kívül senki más nem tartózkodik rajta, ha lefoglaljuk.

Merthogy a privát sziget teljes egészében bérbe vehető. Egyszerre maximum tíz felnőtt és tíz gyermek tartózkodhat Kanun, ahol jó pár kényelmi szolgáltatással igyekeznek a vendégek kedvében járni. Külön portaszolgálat lesi a kívánságaikat, hajót és hozzá kapitányt biztosítanak a környék, valamint a szárazföld felfedezésére, lehet evezni, kajakozni és természetesen búvárkodni is.

Tegyük mindjárt tisztába az árakat: egy egyhetes tartózkodás nyolc embernek 3950 dollárba kerül, ami fejenként nagyjából ötszáz dollárt jelent éjszakánként.

És bár kényelmesen elfér tíz vendég a szigeten, de még 175 dolláros felárral kell számolni, ha az ideális nyolc helyett tízfős társaság kopogtat be a recepción.

A mesés és egyben eldugott sziget Belize Cityből nagyjából másfél órányi utazásra érhető el, nem árt viszont alaposan utánanézni a járatok indulásának, mert akadnak bizonyos korlátozások és többletköltségek. Az ajánlatban viszont benne foglaltatik egy motorcsónakos túra a szárazföldre.

Három fejedelmi villát rendeztek be Kanun, melyek mindegyike hatalmas bambuszmennyezettel, elegáns, kézműves bútorokkal, kültéri fürdővel és természetesen csodás panorámával várja a vendégeket. A lakosztályokban wifi, síkképernyős televízió és légkondícionáló tartozik az alapcsomaghoz, a gyerekeknek külön szoba jut. A szobához igénybe vehető csoportonként napi négyalkalmas masszázs is.

Az ételeket személyi séf készíti el, a helyi sörök és egyéb alkoholos italok pedig korlátlanul fogyaszthatók a ház ajándékaként akár a kis sziget központjában felhúzott medencében úszó bárban is, aminél autentikusabb Karib-tengeri pillanatokat aligha lehetne megálmodni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: kanuprivateisland.com)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom