Close
Visszatért a világ legszebb jégszállodája és látványosabb, mint valaha

Visszatért a világ legszebb jégszállodája és látványosabb, mint valaha

A svéd lappföldi Icehotelt minden télen újraalkotják elismert művészek bevonásával, hogy aztán tavasszal elolvadjon, majd ismételten újjászülethessen.

A Jukkasjärviben, Svédország egyik legészakibb településén található Icehotel idén ünnepli harmincharmadik születésnapját. A szálloda minden évben teljesen elolvad, ezáltal megsemmisül, de a fagyos idő beköszöntével immáron harmadik évtizede alkotják újra.

A hotel rendelkezik teljesen jégből készült bárral, mozival és díszteremmel is.

Idén azonban minden eddiginél látványosabbra sikerült az újjászületése. Az Icehotel huszonnégy művészt vont be a szobák megtervezésébe. A teljes létesítmény nagyjából háromezer négyzetméteres lesz és december 15-én nyílik meg és egészen 2023 áprilisáig tart nyitva.

Tavaly az elkészítéséhez hatszáz tonna jégre volt szükség, melyet a közeli Torne folyóból hoztak.

A vendégszobák szintén teljesen jégből készültek, a hőmérséklet ott akár mínusz öt fok is lehet. Az Icehotel hagyományos részében természetesen vannak fűtött szobák is, igaz, ezek érthető okokból nem jégből készültek.

A környék számos programot kínál: a motoros és kutyás szánozáson át különböző túrákon és lékhorgászaton is részt lehet venni.

(Forrás: Timeout, fotók: Icehotel)

jégszálloda | hotel | jéghotel | icehotel | szálloda

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram