Ilyen csodálatos látvány a virágba borult jégszálloda

Évente csupán néhány hónapra, a téli szezonra nyitja meg kapuit az ikonikus Icehotel Észak-Svédországban. Az idei évben egészen különleges, tematikus lakosztályban is megszállhatnak a vendégek.

A 2021-es Icehotel lakosztályait harminckét művész tervezte, a Carl Philip Barnadotte és Oscar Kylberg által megálmodott Szentivénéji álom névre keresztelt szoba pedig messze kiemelkedik a többi közül.

A páros Per Benjamin virágkötővel kollaborált, hogy virágokat és növényeket zárjanak a jég birodalmába.

A Bernadotte & Kylberg lakosztályba belépve a vendégek minden jégből készült bútorban virágelemeket fedezhetnek fel, a mennyezeti lámpában pedig egy teljes növénykoszorú fut keresztül.

A tervezők célja az volt, hogy a szobában a svéd nyarat idézzék meg.

A koncepciónak azonban ennél sokrétűbb célja is volt. Egy olyan lakosztályt akartak felépíteni, amely a svéd növényvilágot jeleníti meg, hogy a jég segítségével egész évben gyönyörködni lehessen benne.

Így tulajdonképpen egy megfagyott pillanatot hoztak létre.

A tervezők a jég és virág ötvözése mellett nagy figyelmet fordítottak a hangzásvilágra és a fényjátékra is. A lakosztályban a méhek zümmögése hallható, a világításban pedig a nyári éjszakák varázslatossága sejlik fel.

(Forrás: Designboom, fotók: Magnus Mårding)

kortárs építészet | design | építészet | jégszálloda | svédország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom