Close
Ilyen csodálatos látvány a virágba borult jégszálloda

Ilyen csodálatos látvány a virágba borult jégszálloda

Évente csupán néhány hónapra, a téli szezonra nyitja meg kapuit az ikonikus Icehotel Észak-Svédországban. Az idei évben egészen különleges, tematikus lakosztályban is megszállhatnak a vendégek.

A 2021-es Icehotel lakosztályait harminckét művész tervezte, a Carl Philip Barnadotte és Oscar Kylberg által megálmodott Szentivénéji álom névre keresztelt szoba pedig messze kiemelkedik a többi közül.

A páros Per Benjamin virágkötővel kollaborált, hogy virágokat és növényeket zárjanak a jég birodalmába.

A Bernadotte & Kylberg lakosztályba belépve a vendégek minden jégből készült bútorban virágelemeket fedezhetnek fel, a mennyezeti lámpában pedig egy teljes növénykoszorú fut keresztül.

A tervezők célja az volt, hogy a szobában a svéd nyarat idézzék meg.

A koncepciónak azonban ennél sokrétűbb célja is volt. Egy olyan lakosztályt akartak felépíteni, amely a svéd növényvilágot jeleníti meg, hogy a jég segítségével egész évben gyönyörködni lehessen benne.

Így tulajdonképpen egy megfagyott pillanatot hoztak létre.

A tervezők a jég és virág ötvözése mellett nagy figyelmet fordítottak a hangzásvilágra és a fényjátékra is. A lakosztályban a méhek zümmögése hallható, a világításban pedig a nyári éjszakák varázslatossága sejlik fel.

(Forrás: Designboom, fotók: Magnus Mårding)

design | icehotel | kortárs építészet | jégszálloda | kortárs design

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram