Egy szakértő elárulta, melyik a létező legrosszabb ülés a repülőgépen

És a legjobbat sem hallgatta el. 

A repülés hihetetlenül hatékony módja egy nagyon távoli helyre eljutásnak, de nem mindenki találja kényelmesnek a hosszú utazást. A fürdőszobákban érdekelt Victorian Plumbing nevű cég éppen ezért a minél kényelmesebb repülés érdekében utánajárt, hol ajánlott ülni a gépen és hol kevésbé.

Brenna Ryan, a Victorian Plumbing munkatársa azt javasolta, hogy az utasok jobban érezhetik magukat a fedélzeten, ha figyelembe veszik, milyen messze van a kinézett helyüktől a legközelebbi mosdó. "Gondoljuk át, milyen sűrűn látogatjuk a mosdót. Ha erre az a válasz, hogy elég gyakran, akkor ezt vegyük figyelembe a helyfoglalásnál" – mondja. "A repülőgépeken általában elöl és hátul is található vécé, ezért ha lehet, igyekezzünk oda ülni, és kerüljük a gép közepét, ami ugye a legmesszebb van a vécéktől."

A Victorian Plumbing által végzett kutatás szerint a legjobb ülés a repülőn a 4C.

Ez egy folyosó melletti hely, ami elég közel van a mosdóhoz anélkül, hogy éreznénk az esetlegesen kiáramló kellemetlen szagokat, aztán nincs túl közel a repülőgép elejéhez sem, ahol az emberek mellettünk állnak sorban mosdóért, emellett elég messze van az onnan érkező szagoktól, plusz még trappolni se kell sokat a mellékhelyiségért.

A legrosszabb ülés a repülőn pedig a 11A.

Nemcsak a mosdótól van távolabb, de egyben ablak melletti hely is, ami megnehezíti a gyakori mosdószünethez szükséges manőverezést. Plusz nem rendelkezik ablakkal sem, annak ellenére, hogy hivatalosan úgynevezett ablakos ülés.

Az ablak melletti helyről alapból ugyan remek a kilátás, viszont ott sokkal nehezebb felállni vagy lábakat nyújtóztatni.

Az AllClear utasbiztosítási szolgáltató új kutatása pedig a világ legfényűzőbb repülőtereire volt kíváncsi. A tanulmányt készítő csapat a lista elkészítéséhez  a világ 1800 repülőterét elemezte, leginkább arra fókuszálva, hogy azok mennyi és milyen minőségű kényelmi szolgáltatást kínálnak.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

repülés | legjobb | tipp | utazás | szakértő

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom