Duplájára emelik az idegenforgalmi adót ebben a magyarok által is kedvelt európai városban

A Lisszabonban megszálló turistáknak hamarosan négy eurót (kb. ezerötszáz forintot) kell fizetniük a szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakákért a városi tanács döntése értelmében. A díjemelésből keletkező többletbevételt a város infrastrukturális fejlesztésére fordítják.

Elfogadta a városi tanács az idegenforgalmi adó megemelésére vonatkozó javaslatot, amit követően egy „harminc napos nyilvános konzultációs időszak” veszi kezdetét. Amennyiben pozitív lesz a fogadtatása, hatályba lép a rendelkezés.

Az idegenforgalmi adó emelését Carlos Moedas polgármester azzal indokolta, hogy a város turizmusának nagyobb mértékben hozzá kell járulnia a lakosság életminőségéhez. A díjemeléssel pedig meglátása szerint a Lisszabonba érkező turisták "minőségét" is emelik.

Emellett négymillió eurót különítenek el a város higiéniájának erősítésére is.

Nem ez az egyetlen változás, ami az idegenforgalmi adókat illeti. Áprilisban már bevezették a körutazási adót is, amelyet azoknak a turistáknak kell megfizetniük, akik egynapos látogatásra vagy csak pár órás városnézésre érkeznek hajóval városba. Ennek mértéke két euró (kb. nyolcszáz forint) utasonként. A díjat az utasoknak a Lisszabonban található sétahajó-terminálokon keresztül kell megfizetniük attól függetlenül, hogy a tengeren éjszakáznak-e vagy sem.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotó: Getty)

lisszabon | idegenforgalmi adó

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom