Ezektől a dolgoktól leszünk igazán idegesek a repülőn

Mindannyiunk életében akadnak olyan zavaró szokások, amiket vagy elengedünk a fülünk mellett, vagy egy idő után már szóvá tesszük. Egyeseket például idegesít, ha másvalaki csámcsogva rágózik, vagy szürcsöli a levest az étteremben, másokat az bosszant, ha a partnerük soha nem csukja be a konyhai fiókokat, vagy nem hajtja le a vécéülőkét. A Going.com tanulmánya az utazáshoz köthető bosszúságokat szedte össze.

Az utazási oldal több ezer embert kérdezett meg elsősorban a 2024-es év trendjeire fókuszálva, de arra is kíváncsi volt, mi a legnagyobb gond az utastársakkal.

"Lehet, hogy a Covid már nem tartja vissza az embereket az utazástól, de ha egy másik utas egyértelműen betegnek tűnik, köhög, vagy megfázásos tüneteket mutat – és nem visel maszkot! –, az a válaszadók 27 százaléka szerint a legrosszabb dolog, amit manapság egy repülőúton elkövethet" – szól az eredményhirdetés. A "fejhallgató nélküli zenehallgatást" a válaszadók 15 százaléka nevezte meg a legnagyobb bosszúságnak, de az ülést hátradöntők is a lista elején végeztek.

Az utazással kapcsolatos negatívumok nagy része a személyes térrel kapcsolatos, leginkább a repülőgépen alkalmanként előforduló heringparti fokozhatja a kényelmetlenséghez közeli pillanatokat, mint ahogy sokan azt sem szeretik, ha mások a fejtámlájukba kapaszkodnak.

A listára felkerült még a "cipő levétele" és a "középső kartámasz elfoglalása", amit az utazók hat százaléka jelölt meg, mint legidegesítőbb szokást, míg hét százalékuk nem szereti, ha mások felállnak a helyükről a leszállás végleges befejezése előtt. Érdekesség, hogy a válaszadók csupán három százaléka írta be a legbosszantóbbnak azt a szituációt, amikor az ülésszomszédja beszélgetést kezdeményez, holott neki nem igazán van kedve hozzá.

Mindannyian ismerjük a repülésre érvényes nyilvánvaló normákat, azaz például ne dohányozzunk a fedélzeten, ne rúgjunk be és ne viselkedjünk gorombán. Jess Bohorquez utazási szakértő szerint azonban vannak még bizonyos etikettszabályok, amelyeket mindenkinek be kellene tartania.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

dolgok | repülés | utazás | legidegesítőbb | utasok

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom