Két különböző évszak volt ezen a napon Magyarországon

Tegnap szokatlanul nagy hőmérsékleti különbség volt két országrész között.

Mint a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán írta, több mint tizenöt fokos különbség volt az ország keleti és nyugati részében mért maximumhőmérsékletek között szerdán.

Az északnyugati tájakon az ilyenkor szokásos 15-16 foknál is némileg hűvösebb lett az idő a viharos széllel érkező hideg légtömeg hatására.

A komárom-esztergomi Vérteskethelyen például 12,1 Celsius-fok volt a maximumhőmérséklet, miközben a Dunától keletre továbbra is az átlagosnál jóval melegebb volt.

A Hajdú-Bihar vármegyei Bagaméron 28,6 fokot mértek, ami csak 0,4 fokkal maradt el a napi melegrekordtól. A Tiszántúlon jellemzően 10-12 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál. Volt tehát, ahol visszatért a tavasz, míg máshol maradt a nyárias idő.

Eközben gyönyörűen virágzik a vérszilva-fasor az ország egyik legszebb útján, ezek pedig a legjobb helyek Európában, ha a virágokban gyönyörködnénk.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

hőmérséklet | évszakok | különbség | magyarország | időjárás

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom