Close
Így kerülhet egymillió forintba nyolc másodpercnyi fegyelmezetlenség

Így kerülhet egymillió forintba nyolc másodpercnyi fegyelmezetlenség

Ha esetleg azt hinnénk, hogy a kötelező karanténra vonatkozó szabályokat itt-ott lazán kezelik, tévedünk. 

A tajvani Kaohsziung városában mindössze nyolc másodpercre hagyta el a számára karanténként kijelölt szállodai szobát egy fülöp-szigeteki férfi, hogy kilépjen a folyosóra.

Nem kellett volna.

A hotel biztonsági kameráján ugyanis jól kivehető volt az akciója, a személyzet pedig azonnal értesítette az Egészségügyi Minisztériumot, és feljelentést tett. A szabályszegőt 3500 dolláros (kb. egymillió forintos) pénzbírsággal sújtották.

Kaohsziungban jelenleg háromezer férőhellyel összesen ötvenhat kijelölt karanténszálloda működik. Az ország karanténszabályzatának értelmében a hotelekben karanténba kerülők addig nem hagyhatják el a szobájukat, amíg arra engedélyt nem kapnak.

Tajvan egyébként kiemelkedően kezeli a járványt, ráadásul anélkül sikerült rendkívül alacsony esetszámokat produkálnia, hogy szigorú lezárásokat vezetett volna be. Az ország vezetői gyorsan reagáltak: már tavaly december végén vizsgálták a Vuhanból érkezett utasokat, és nagy erőket mozgósítottak a tömeges tesztelés, valamint a kontaktkutatás érdekében.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Pixabay)

szálloda | tajvan | hotel | büntetés | karantén

FOLYTASD EZZEL

Összeomolhat a világ egyik csodája, mert a helyiek inkább elmennek máshová dolgozni

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram