Az igazán ütős hot dog nem csupán virsliből, hot dog kifliből és ketchupból áll, hanem elképesztő ízvilágú és textúrájú toppingokból, amiket kedvünk szerint variálhatunk. Három, húsz percen belül elkészíthető alternatívát választottunk.
Ha roppanósra főtt a virsli és előkészítettük a puha hot dog kifliket is, nincs más dolgunk, hogy a klasszikus hot dogot csodálatos, változatos toppingokkal emeljük még magasabb szintre.
Általában a hot dogok tetejére savanyúság, pirított bacon vagy sajt kerül,
ha azonban igazán különleges ízekre vágyunk, érdemes egy kis időt szánnunk arra, hogy megkoronázzuk az egyszerű ételt.
Zseniális választás lehet a Chicago stílusú salsa, ami vékonyra szeletelt lilahagymából, felkockázott csemegeuborkából, negyedekre vágott koktélparadicsomból, kis darabokra vágott pepperóniból, zellerlevélből és egy kevés édes-savanyú mártásból áll. Az egészet egy kis extra szűz olívaolaj köti össze, az i-re a pontot pedig némi sóval és borssal tehetjük fel. A topping tele van ízzel, változatos textúrával, amiben az édes-savanyú szósz dominál.
Ha az édeskés ízvilágot még jobban kiemelnénk, aszalt sárgabarackos mostardát érdemes választanunk. Az olasz ételkülönlegesség kandírozott, mustárral fűszerezett sárgabarackból áll. Ennek gyors verziójához almaecet, víz, kockára vágott barack, cukor, apróra vágott vöröshagyma és zúzott fokhagyma szükséges. Minden hozzávalót egy lábasba teszünk, felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a barack meg nem puhul, és a mostarda könnyed, szirupos állagot nem kap. Akkor belekeverünk egy kevés őrölt mustármagot és dijoni mustárt, majd sózzuk. Mielőtt a hot dogokra halmozzuk, hagyjuk teljesen kihűlni!
A savanykás ízek kedvelői kiindulhatnak a savanyított almapaprikából is, amelyet tovább ízesíthetnek egy kevés aprított petrezselyemmel, kaporral és extra szűz olívaolajjal. Mehet hozzá némi római saláta vagy rukkola, ami szavatolja a roppanós állagot.
(Fotók: Getty Images)
étel | recept | nyári recept | gasztronómia | hot dog
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!