Így készíts mesteri hot dogokat!

Az igazán ütős hot dog nem csupán virsliből, hot dog kifliből és ketchupból áll, hanem elképesztő ízvilágú és textúrájú toppingokból, amiket kedvünk szerint variálhatunk. Három, húsz percen belül elkészíthető alternatívát választottunk.

Ha roppanósra főtt a virsli és előkészítettük a puha hot dog kifliket is, nincs más dolgunk, hogy a klasszikus hot dogot csodálatos, változatos toppingokkal emeljük még magasabb szintre.

Általában a hot dogok tetejére savanyúság, pirított bacon vagy sajt kerül,

ha azonban igazán különleges ízekre vágyunk, érdemes egy kis időt szánnunk arra, hogy megkoronázzuk az egyszerű ételt.

Zseniális választás lehet a Chicago stílusú salsa, ami vékonyra szeletelt lilahagymából, felkockázott csemegeuborkából, negyedekre vágott koktélparadicsomból, kis darabokra vágott pepperóniból, zellerlevélből és egy kevés édes-savanyú mártásból áll. Az egészet egy kis extra szűz olívaolaj köti össze, az i-re a pontot pedig némi sóval és borssal tehetjük fel. A topping tele van ízzel, változatos textúrával, amiben az édes-savanyú szósz dominál.

Ha az édeskés ízvilágot még jobban kiemelnénk, aszalt sárgabarackos mostardát érdemes választanunk. Az olasz ételkülönlegesség kandírozott, mustárral fűszerezett sárgabarackból áll. Ennek gyors verziójához almaecet, víz, kockára vágott barack, cukor, apróra vágott vöröshagyma és zúzott fokhagyma szükséges. Minden hozzávalót egy lábasba teszünk, felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a barack meg nem puhul, és a mostarda könnyed, szirupos állagot nem kap. Akkor belekeverünk egy kevés őrölt mustármagot és dijoni mustárt, majd sózzuk. Mielőtt a hot dogokra halmozzuk, hagyjuk teljesen kihűlni!

A savanykás ízek kedvelői kiindulhatnak a savanyított almapaprikából is, amelyet tovább ízesíthetnek egy kevés aprított petrezselyemmel, kaporral és extra szűz olívaolajjal. Mehet hozzá némi római saláta vagy rukkola, ami szavatolja a roppanós állagot.

(Fotók: Getty Images)

gasztronómia | recept | nyári recept | étel | hot dog

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom