Close
Így készül a tökéletes T-bone steak

Így készül a tökéletes T-bone steak

James Martin brit sztárszakács receptjével bebizonyítja, hogy a T-bone steak elkészítése nem is olyan nagy ördöngösség, mint ahogyan azt gondoljuk, hiszen néhány egyszerű alapanyaggal és tudatos konyhatechnológiai megoldásokkal bárki elkészítheti. Érdemes chutney-t főzni hozzá, mely tökéletes kísérője lehet a húsnak.

Hozzávalók:

  • 4 darab T-csont steak, szobahőmérsékleten
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A steakek elkészítéséhez hevítsünk fel egy serpenyőt! Dörzsöljük be a steakeket egy kevés olívaolajjal, majd sózzuk és borsozzuk, tegyük a serpenyőbe, és süssük két percig, utána fordítsuk el a steaket kilencven fokkal! Fontos, hogy mind a négy oldalát két-két percig, egyenletesen süssük, így tökéletes kérget fog kapni, de a hús belül szaftos lesz. Ne szúrjuk meg a húst, csak óvatosan fordítsuk át, hogy a szaft ne folyjék ki belőle! Vegyük ki a steakeket a serpenyőből, és pihentessük tálalás előtt!

Hozzávalók a chutney-hoz:

  • 275 ml malátaecet
  • 225 g barna cukor
  • 1,5 kg érett paradicsom, nagyon durván apróra vágva
  • 200 g hagyma, durván apróra vágva
  • 4 chili apróra vágva
  • 2 fokhagymagerezd, apróra vágva
  • 1 evőkanál apróra vágott friss gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • tengeri só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A chutney elkészítéséhez tegyük az ecetet és a cukrot egy nagy lábasba, forraljuk fel, és főzzük három-négy percig, amíg a cukor megolvad! Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, forraljuk fel, és főzzük húsz-harminc percig! Gyakran keverjük meg, és hagyjuk, hogy a chutney besűrűsödjön! Hagyjuk kihűlni, tálaljuk a hús mellé!

A chutney a tűzről frissen levéve sterilizált üvegekbe tölthető, így hosszan eláll a kamra polcán.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

chutney | steak | t-bone steak | gasztronómia | t-bone

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram