Close
Így készül a tökéletes T-bone steak

Így készül a tökéletes T-bone steak

James Martin brit sztárszakács receptjével bebizonyítja, hogy a T-bone steak elkészítése nem is olyan nagy ördöngösség, mint ahogyan azt gondoljuk, hiszen néhány egyszerű alapanyaggal és tudatos konyhatechnológiai megoldásokkal bárki elkészítheti. Érdemes chutney-t főzni hozzá, mely tökéletes kísérője lehet a húsnak.

Hozzávalók:
  • 4 darab T-csont steak, szobahőmérsékleten
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A steakek elkészítéséhez hevítsünk fel egy serpenyőt! Dörzsöljük be a steakeket egy kevés olívaolajjal, majd sózzuk és borsozzuk, tegyük a serpenyőbe, és süssük két percig, utána fordítsuk el a steaket kilencven fokkal! Fontos, hogy mind a négy oldalát két-két percig, egyenletesen süssük, így tökéletes kérget fog kapni, de a hús belül szaftos lesz. Ne szúrjuk meg a húst, csak óvatosan fordítsuk át, hogy a szaft ne folyjék ki belőle! Vegyük ki a steakeket a serpenyőből, és pihentessük tálalás előtt!

Hozzávalók a chutney-hoz:
  • 275 ml malátaecet
  • 225 g barna cukor
  • 1,5 kg érett paradicsom, nagyon durván apróra vágva
  • 200 g hagyma, durván apróra vágva
  • 4 chili apróra vágva
  • 2 fokhagymagerezd, apróra vágva
  • 1 evőkanál apróra vágott friss gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • tengeri só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A chutney elkészítéséhez tegyük az ecetet és a cukrot egy nagy lábasba, forraljuk fel, és főzzük három-négy percig, amíg a cukor megolvad! Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, forraljuk fel, és főzzük húsz-harminc percig! Gyakran keverjük meg, és hagyjuk, hogy a chutney besűrűsödjön! Hagyjuk kihűlni, tálaljuk a hús mellé!

A chutney a tűzről frissen levéve sterilizált üvegekbe tölthető, így hosszan eláll a kamra polcán.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Hét tipp, hogy úgy grillezz zöldségeket, mint a profik!
Ez a csodás lasagne az ételérzékenyek kedvenc tavaszi fogása
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom