Ha a kijárási tilalom ideje alatt jut eszedbe, hogy ennél egy igazán őszi desszertet, tarts otthon levelestésztát és almát, hiszen gyakorlatilag húsz perc alatt még a kezdő szakácsok is el tudják készíteni ezt a süteményt.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás
- 1-2 alma vékonyra szeletelve
- 1 evőkanál barna cukor
- pici só
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 teáskanálnyi vaj
- 1/2 teáskanál citromlé
- 1 csomag vaníliáscukor
Elkészítés:
- Vegyük ki a hűtőből a leveles tésztát, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre felmelegedjen!
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
- Csomagoljuk ki a leveles tésztát, és daraboljuk fel nagyobb négyzetekre éles késsel, határozott mozdulatokkal!
- Hajtsuk vissza a négyzetek szélét, kenjük meg mindegyiket felvert tojással!
- Hámozzuk meg az almát, és szeleteljük fel vékony szeletekre! Csurgassuk rájuk a citromlevet!
- Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a fahéjat, a csipet sót és a barnacukrot! Keverjük össze az almával!
- Mindegyik kis négyzetünkre helyezzünk néhány szelet almát, majd szórjuk meg vaníliáscukorral!
- Tegyük a sütőbe, és nagyjából 15 perc alatt süssük aranybarnára! Melegen kínáljuk!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
alma | fahéj | leveles tészta | desszert | süti
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!