Így készül a világ legegyszerűbb almás süteménye

Ha a kijárási tilalom ideje alatt jut eszedbe, hogy ennél egy igazán őszi desszertet, tarts otthon levelestésztát és almát, hiszen gyakorlatilag húsz perc alatt még a kezdő szakácsok is el tudják készíteni ezt a süteményt.

Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás
  • 1-2 alma vékonyra szeletelve
  • 1 evőkanál barna cukor
  • pici só
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanálnyi vaj
  • 1/2 teáskanál citromlé
  • 1 csomag vaníliáscukor
Elkészítés:
  1. Vegyük ki a hűtőből a leveles tésztát, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre felmelegedjen!
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
  3. Csomagoljuk ki a leveles tésztát, és daraboljuk fel nagyobb négyzetekre éles késsel, határozott mozdulatokkal!
  4. Hajtsuk vissza a négyzetek szélét, kenjük meg mindegyiket felvert tojással!
  5. Hámozzuk meg az almát, és szeleteljük fel vékony szeletekre! Csurgassuk rájuk a citromlevet!
  6. Olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a fahéjat, a csipet sót és a barnacukrot! Keverjük össze az almával!
  7. Mindegyik kis négyzetünkre helyezzünk néhány szelet almát, majd szórjuk meg vaníliáscukorral!
  8. Tegyük a sütőbe, és nagyjából 15 perc alatt süssük aranybarnára! Melegen kínáljuk!
Ez is érdekelhet:
Ez lesz az idei év legütősebb desszertitala

Az édes ízvilág keveredik a pezsgő fanyarságával.

(Fotók: Getty Images)

leveles tészta | leveles lap | fahéj | alma | desszert | recept

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Nagyvárosi kalandor a Volvótól
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom