Close
Így őrizd meg a mentális egészséged!

Így őrizd meg a mentális egészséged!

Ahhoz, hogy a mindennapok kihívásait sikeresen magunk mögött hagyhassuk, nemcsak fizikai erőre van szükségünk, hanem arra is, hogy fejben stabilak legyünk. Ha úgy érezzük, összecsapnak a fejünk felett a hullámok, érdemes kitisztítani az agyunkat, és új nézőpontból megvizsgálni a problémát. Van három remek megoldás, ami jelentős mértékben hozzájárulhat a mentális egészség megőrzéséhez.

Menj ki a természetbe!

Télen alapvetően is bezárkózik az ember, a jelenlegi helyzetben pedig még több időt töltünk a négy fal között. Hatalmas szüksége van azonban a szervezetünknek a friss levegőre, a mozgásra, a természet közelségére.

Törekedjünk arra, hogy mindennap, ha csak tíz-tizenöt percet is, de a friss levegőn töltsünk!

Ez fontos a felnőttek számára, és még fontosabb a gyermekeknek. Tökéletes megoldás lehet, ha az ebédszünetet nem a közösségi oldalunk lapozgatásával töltjük, hanem sétálunk egyet a háztömb körül.

Meditálj!

A meditálás rendkívül jó stresszoldó, ráadásul már okostelefonos applikációk is segítségünkre lehetnek abban, hogy kikapcsolhassuk az agyunkat, és lenyugtassuk magunkat.

A légzőtechnikák elsajátítása pedig nem csak a meditáció ideje alatt segít oldani a feszültséget, hiszen ezt a módszert a nap folyamán bárhol és bármikor alkalmazni tudjuk, ha olyan szituációba kerülünk, amikor a nyugalmunk megőrzésére van szükség.

Változtass a környezeteden!

Az egyik dallasi videotechnikai cég vezérigazgatója a pandémia miatt rendkívül hosszú időre home office-ba kényszerült, egy nap viszont úgy döntött, változtat bázisán, és távmunkáját egy coloradói Airbnb-apartmanba helyezte át. A környezetváltozás meghozta a várt eredményt: ismét motiválttá vált, hatékonyabban tudott dolgozni, mint megszokott környezetében.

A tapasztalatait felhasználva elindította cégén belül a New Digs programot, amiben alkalmazottainak is lehetőségük nyílik arra, hogy megtapasztalják a digitális nomádok szabadabb életét. A környezetváltozás tehát segít megelőzni a kiégést és a munkateljesítményt is fokozhatja.

Megváltozott (munka)világ

A világjárvány némileg átírta a munkavégzéshez kötődő szokásokat, a távmunka és a home office szavakat valószínűleg soha nem ejtettük ki annyiszor, mint 2020-ban. Sokan vannak olyanok, akik megengedhetik maguknak, hogy a világ bármelyik pontján dolgozva végezzék el a munkájukat – februártól mindjárt egy egész falu várja őket Portugáliában. A legnagyobb előnye egy ilyen távmunkának egyébként az, hogy tulajdonképpen bárhol létrehozhatunk magunknak egy átmeneti otthont és munkahelyet, amíg kellőképpen gyors és megbízható az internetkapcsolat. Digitális nomádként egyszerre dolgozhatsz és fedezheted fel a világot, csak annyi pénzt kell keresned, ami az általad preferált életstílushoz elegendő.

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Újabb várost hódítottak meg a monumentális tetovált márványszobrok
„Ami stabilan az enyém, az én magam vagyok” – Lakatos Márk-portré
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom