Elárulta egy légiutas-kísérő, hogy milyen előjogok járnak a hírességeknek a reptereken

Így vegyülnek el az A-listás személyek az utazóközönséggel.

Tekintve, hogy a hírességek milyen gyakran repülnek egyik országból a másikba, azt gondolnánk, sokkal gyakrabban kellene összefutnunk velük a  repülőtereken.

Mégis, meglehetősen csekély az esélye annak, hogy ez megtörténik.

Egy tíz éve a szakmában lévő légiutas-kísérő árulta el, hogy az utasok többsége sokszor nem is tudja, hogy egy járaton utazik a filmcsillagokkal vagy a zenészekkel. – A szimpla magyarázat erre az, hogy ha bizonyos státuszú személyként vagy elkönyvelve, akkor másként bánnak veled a reptéren – állítja.

– Az általános szabály ugye úgy szól, hogy a hosszú távú járatokra három órával a felszállás előtt kell megérkezni. Ez a szám viszont jelentősen csökken, ha híresebb az utas. Amikor megkérdezik tőlem, hogyan lehet átugrani a reptéri sorokat, a válaszom mindig ugyanaz: "legyél A-listás" – mondja a légikísérő.

Ez az idő mindössze tíz-tizenöt percet jelent a legnagyobb hírességek esetében, akiket rendkívül gyorsan átsegítenek a repülőtéren.

– Természetesen az ő csomagjaikat is átvizsgálják és át kell menniük a biztonsági ellenőrzésen, ugyanúgy mint mindenki másnak, de egy külön bejárathoz viszik őket, ahonnan golfkocsi jóvoltából jutnak el egy olyan biztonsági zónába, ahol külön vizsgálaton esnek át. Ugyanez a helyzet az érkezési oldalon is a kötelező vámvizsgálatok esetén.

– Általában a világsztárok szállnak be elsőként a gépbe, és így marad idejük álcázni magukat és aztán elvegyülni. Néha nevetségesen festenek parókában és napszemüvegben, melyekkel inkább csak felhívják magukra a figyelmet, de meglepő módon sokszor működik a dolog. Láttam már olyan hétköznapi embereket, akik filmsztárok mellett ültek az első osztályon, de nem tűnt fel nekik. Ez néha tényleg vicces. Mi viszont mindig diszkrétek vagyunk – udvariatlan és szakszerűtlen lenne, ha másképp bánnánk velük. Valójában nekünk és a repülőtér személyzetének is jobb így, mintha a hírességeknek az utasokkal együtt kellene átesniük a szokásos procedúrán. El tudják képzelni, mekkora káoszt okozna, ha mondjuk Beyoncénak vagy Ryan Goslingnak a váróban kellene várakoznia, mint mindenki másnak? Ugyanez lenne a helyzet, ha az utasok tudnák, hogy velük utaznak a gépen – zárta a légiutas-kísérő.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

sztárok | repülőtér | bánásmód | titok | légiutas-kísérő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom