Close
Így tudsz ott lenni akár most a világ legszebb helyein

Így tudsz ott lenni akár most a világ legszebb helyein

Hogy mekkora hatással is van a koronavírus-járvány a mindennapjainkra, azt sokféleképpen lehet szemléltetni, legjobban talán a világ legismertebb látnivalóinak kiüresedése adja vissza a szokatlan helyzetet. A békeidőben egymást kerülgető turisták ugyanis mindenhonnan eltűntek, a velencei Szent Márk tértől kezdve a szöuli Kjongbokkung palotáig mostanság magányosan pihennek a máskor túlzsúfolt épületek.

Ahány ország, annyiféle intézkedés, de abban egységes képet mutatnak a nagyvárosok, hogy szinte mindenhol bezárták a közösségi helyeket, a múzeumokat, a kulturális központokat, és a vendéglátóhelyek látogatottságát is korlátozták.

Mindez azt jelenti, hogy ahol korábban tobzódtak az emberek, ott most a nyugalom és a kihaltság játssza a főszerepet, de remélhetőleg nem tart sokáig ez az állapot, és hamarosan újra felfedezőútra indulhatunk – még ha talán át is alakulnak majd a turistáskodási szokások.

Addig is, ha hiányzik néhány ikonikus látnivaló, vagy szeretnél legalább lélekben ott lenni a prágai óvárosban, netán a tenerifei tengerparton, itt a lehetőség, hogy webkamerán keresztül élőben kövesd, mi történik éppen a világszerte ismert helyeken:

webkamera | Európa | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram