Close
Felszólították a királynőt gyászolókat, hogy bizonyos dolgokat ne hagyjanak az emlékhelyeken

Felszólították a királynőt gyászolókat, hogy bizonyos dolgokat ne hagyjanak az emlékhelyeken

Több ezren gyűltek össze London parkjaiban, hogy tisztelegjenek a 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet előtt. A tiszteletadásként elhelyezett végtelen mennyiségű virág között azonban több tucatnyi más tárgy is akad, melyekről a parkok illetékesei azt mondják, elég volt belőlük.

A királynőt és a királyi családot régóta összekötik a klasszikus gyermekkönyv-figurával, a Paddington mackóval. Jubileumi köszöntése tiszteletére Erzsébet még egy jelenetben is szerepelt a szeretett figurával; teázás közben a lekváros szendvicsek iránti szeretetükről beszélgettek.

Sok gyászoló ezért Paddington-ihlette tiszteletadásban részesítette a királynőt; plüssmackókat, lufikat, ruhákat, a figurával ábrázolt teáskannákat, díszeket, jegyzeteket és – hamar megpenészesedő – lekváros szendvicseket hagytak a parkokban.

Utóbbi arra késztette a királyi parkok vezetését, hogy közleményt adjanak ki, amelyben megkérnek mindenkit, hogy a Buckingham-palota közelében inkább – műanyag fóliától mentesen – a virágokat válasszák tiszteletadásuk jeléül.

A virágok később Green Parkban található, kijelölt kertbe kerülnek.

 

“A fenntarthatóság érdekében arra kérjük a látogatókat, hogy csak szerves vagy komposztálható anyagokat helyezzenek el” – olvasható a Royal Parks honlapján. Szeretnék továbbá, ha nem vinnének több plüssmackót vagy lufit. A kártyákat és címkéket elfogadják, de azokat később “a diszkréció megtartása mellett” eltávolítják. A virágokat pedig  várhatóan egy-két héttel a királynő jövő heti temetése után komposztálják.

Eközben kiderült, vagy megújítja III. Károly király két éven belül az uralkodói parancsot, vagy a vállalatok nem használhatják tovább a Royal Arms szimbólumát a termékeiken.

(Forrás: CBS News, fotók: Getty Images)

mackó | kérés | szendvics | gyász | Erzsébet királynő

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram